Aktuellt >> Ludvika Jazzklubb 25 år - 2010-10-02
Restaurang Gallerian, Storgatan 19, Ludvika
 

Den 2 oktober fyllde Ludvika Jazzklubb 25 år. Detta firades med en fotoutställning, pianounderhållning och information i Gallerian. Dessutom arrangerades Jubileumsjamsession den 29 oktober.

Ung Jazz Ung Jazz vänder sig till ungdomar under 25 år.
Under året har projektet Ung Jazz i Dalarna erhållit kulturbidrag för att möjliggöra en satsning på Ung Jazz i samtliga jazzklubbar i länet.
Samarbetet med Västerbergslagens Kulturskola, har fortsatt och resulterat i framträdanden i anslutning till konserterna på Gallerian.
Inom Ludvika Jazzklubb inleddes arbetet med ett möte i Ludvika den 10 juni. Därefter har vi fått ett bra samarbete med Kulturskolan som bl.a. resulterat i deras medverkan som förband vid jazzkonserter. I anslutning till konserten den 9 nov anordnades även en workshop på Kulturskolan. Effekten av denna blev bl.a. att ett 10-tal eleverna från Kulturskolan besökte konserten.
Ett annat resultat är Scen 17 där 22 elever från Kulturskolan medverkade vid en separat konsert anord¬nad av Kulturskolan med Jazzklubben som medarrangör.
Satsningen på Ung Jazz har även resulterat i att Ung Jazz Ludvika nu har 13 medlemmar under 25 år. Medlemskapet i Ung Jazz Ludvika är kostnadsfritt liksom inträdet till konserterna på Gallerian.
På uppdrag av styrelsen för Ludvika Jazzklubb i februari 2011

Sören Engström
Ordförande
 
Tillbaka