Aktuellt >> 2012 års stipendium - 2012
Stipendium till Sandra Johansson och Ylva Holmdahl
 

Lennart Wikströms jazzstipendium, som kan sökas av musikstuderande ej över 21 år och bosatta eller födda i Dalarna, delas i år ut för tredje gången.

Juryn har beslutat att årets stipendium på kr 30.000 skall delas mellan sångerskan Ylva Holmdahl och saxofonisten Sandra Johansson.

Lennart Wikströms jazzstipendium kommer att delas ut i samband med en lunchjazzkonsert på Hammarbacken i Ludvika den 26 juli.

Sandra Johansson
Sandra Johansson, bosatt i Falun, avslutar i dagarna en treårig utbildning på jazzlinjen vid Musikkonservatoriet i Falun och i hennes fall lyder juryns motivering: ” Med vacker och själfull ton gör Sandra Johansson tolkningar som verkligen berör. En saxofonist som med sin personliga stil har framtiden för sig”.

Ylva Holmdahl
Ylva Holmdahl från Leksand studerar för närvarande på Fridhems folkhögskola i Skåne, men har innan dess genomgått en tvåårig utbildning på jazzlinjen vid Musikkonservatoriet i Falun. Så här lyder juryns motivering: ”Ylva Holmdahl visar prov på stor musikalitet; med glasklar intonation och personlig stil kan hon förmedla allt från vackra tolkningar till busig experimentlusta”.
 
Tillbaka