Aktuellt >> 2018 års stipendium - 2018
Stipendium till Amanda Tidare & Calle Gustavsson
 

En enig jury har beslutat att Lennart Wikströms jazzstipendium 2018 delas ut till två unga musikstuderande: Amanda Tidare sång och Calle Gustavsson gitarr som får dela på stipendiesumman 40.000 kr. Lennart Wikströms jazzstipendium delas ut vid lunchjazzkonserten med Kjell Berglunds trio torsdag 19 juli kl 12.00 på Hammarbacken i Ludvika då också stipendiaterna kommer att framträda.

Amanda Tidare
Amanda Tidare (21 år) började studera jazzsång vid Musikkonservatoriet i Falun när hon var 16 år och fortsatte efter studenten till Sjöviks Folkhögskola där hon studerat Körledning och Komposition.

Juryns motivering lyder: ” Amanda imponerar med sitt egensinniga uttryck både i sång och kompositioner. Hon besitter en imponerande genreförståelse och levererar alltid med en djärvhet och tonsäkerhet som är ovanlig för hennes ålder.”

Calle Gustavsson
Calle Gustavsson (17 år från Hedemora) har varit gitarrist i åtta år och studerar för närvarande på Musikkonservatoriet i Falun.

Juryns motivering: ”Calle har en utmärkt harmoniuppfattning och spelar med ett målande tonspråk. Hans sound och spelstil bidrar till ett eget uttryck både när han ackompanjerar och spelar solo.”
 
Tillbaka