Aktuellt >> Charlie Norman 100-årsdagen - 2020-10-04
Aveny i Ludvika
 

Söndagens hyllning till Charlie Norman på 100-årsdagen av hans födelse med Robert Wells trio på Aveny i Ludvika blev en show att minnas för de 100 personer som hade möjlighet att deltaga.

Restriktionerna på grund av coronaepidemin gjorde att hyllningen var uppdelad på två konserter. Men trots bara 50 personer på varje föreställning var stämningen god i salongen. Charlie Norman gick från att vara Robert Wells förebild i barndomen till att vara hans mentor och under en 15-års period spelade de också tillsammans. Boogie woogien var ju något av Charlies kännemärke och givetvis bjöds det flera sådana nummer av Wells och hans förnämliga bandkollegor, Lars Risberg på bas och Roine Johansson trummor.

Förutom blues och boogie woogie innehöll showen allt ifrån Griegs Anitras dans, som rörde upp norrmännens känslor på 40-talet, till humoristiska Säkkijärven polka, skönmusik som Just the way you are och psalmen Blott en dag.

Med på scenen var också Robert Wells fru Maria Wells, som visade sig var en riktigt duktig sångerska. Sångnumren Käre John, Alice i Tyrolen och Swingt it magistern blev en extra hyllning till Alice Babs som ju Charlie hade ett långt samarbete med ända sedan 40-talet.

Robert Wells är en sann underhållare och han bjöd på många anekdoter från turnéer med Charlie Norman. Showen avslutades med att publiken fick sjunga med i allsång i gospeln Glory, Glory Halleluja och på det följde stående ovationer från salongen.
 
Tillbaka