Aktuellt >> 2020 års stipendium - 2020
Stipendium till Isabella Lissars & Bo Nygårds
 

Lennart Wikströms jazzstipendium delas i år ut för tionde gången. En enig jury har beslutat att stipendiet tilldelas två unga musikstuderande från Dalarna: Isabella Lissars sång och Bo Nygårds gitarr som får dela på stipendiesumman kr 40.000:-

Isabella Lissars
Sångerskan Isabella Lissars är 20 år och kommer från Hedemora. I fjol avslutade hon sina studier på Musikkonservatoriets jazzlinje i Falun och har sedan dess studerat på bland annat Sjöviks folkhögskola.

Juryns motivering: ”Isabella Lissars levererar jazz med ett personligt uttryck och ett väl utvecklat tonspråk. Vi spår en lysande framtid för denna unga sångerska som redan sticker ut i mängden”.

Bo Nygårds
Gitarristen Bo Nygårds är 19 år och kommer från Falun. Han har under våren avslutat sina studier på Musikkonservatoriets jazzlinje i Falun.

Juryns motivering: ” Med rötter djupt förankrade i jazztraditionen spelar Bo Nygårds nyanserat och svängigt på ett sätt vi är säkra på att Wes Montgomery hade uppskattat. Vi är exalterade att se vart detta tar vägen i framtiden för denne unge man som redan har full koll på harmoni, rytmik och melodi”.

Under alla år har stipendieutdelningen varit ett stående och populärt inslag i en sommarjazzkonsert med Kjell Berglunds trio. På grund av coronapandemin är den konserten tyvärr inställd.

Stipendierna delades i år ut vid en informell träff på Musikkonservatoriet i Falun.
 
Tillbaka