Höstprogrammet 2022 på Restaurang Gallerian

Karl Olandersson
Foto: Richard O`Reilly

Karl Olandersson
Foto: Richard O`Reilly

Onsdag 21 sep

Karl Olandersson kvartett

Karl Olandersson är en av Sveriges allra främsta jazztrumpetare och har inspirerats av jazzhistoriens alla trumpetgiganter från Louis Armstrong till W Marsalis, men har ändå hittat ett personligt sätt att uttrycka sig. Hans expressiva sound präglas av spontanitet, god teknik, distinkt rytm, harmonik och stor spännvidd. Tillsammans med några av landets absolut främsta jazzmusiker kan vi se fram emot en färgstark, svängig och omväxlande konsert.

Följande musiker ingår i kvartetten: Karl Olandersson trumpet, Magnus Hjort piano, Martin Sjöstedt kontrabas, Daniel Fredriksson trummor.

Pelle Lindströms omoderna fyra

Pelle Lindström
Foto: Kola Productions

Pelle Lindström
Foto: Kola Productions

Onsdag 12 okt

Bluesspelmannen Pelle Lindström från Leksand bjuder tillsammans med sina medmusikanter upp till en svängfest med en salig blandning av blues, jazz, rock  och folkmusik. Den ”omoderna fyran” består  förutom Pelle Lindström munspel och sång av Mats Jonsson bastuba och piano, Putte Snitt gitarr, Anders Forsström elbas och banjo.

Putte Snitt

Foto: Ecke Arnberg

Pelle med Anders Forsström och Mats Jonsson

Foto: Ecke Arnberg

Filip Jers Quartet

Foto: Pressbild

Foto: Pressbild

Onsdag 2 nov

Munspelsjazz i världsklass. Med unik ljudbild, tätt samspel och svindlande musikaliska språng spelar Filip Jers quartet jazz, visor och egna tolkningar av de stora klassiska kompositörerna. Filip Jers quartet är ett unikum på den svenska musikscenen. En jazzkvartett med munspel i spetsen skapar en exklusiv ljudbild och gruppen har ett samspel som både förtrollar och berör. Priser och utmärkelser har regnat över gruppen de senaste åren som till exempel ” Best group” vid European Jazz Competion i Holland 2014 och ”Jazzkatten” – Årets musiker av Sveriges Radio P2 2016. Medverkande musiker: Filip Jers munspel, Henrik Hallberg gitarr, Vilhelm Bronander kontrabas, Wille Alin trummor.

Jazzkvällarna på Gallerian, Storgatan 19, startar kl 19 och är ett samarbete med ABF. Entré 150:- medlemmar 100:- Ungdom under 25 år fritt.

Bankgiro 751-7832, swish 1235192133. Hemsida: www.ludvikajazz.se

Sandviken Big Band

Foto: Pressbild

Foto: Pressbild

Folkets Hus Aveny
lördag den 19 nov kl 17.00

Sandviken Big Band bjuder på klassiska storbandspärlor. SBB är ett av landets främsta och mest kända storband som gästat jazzklubben vid flera tillfällen genom   genom åren, alltid lika populära framträdanden. Den här gången bjuder storbandet på ett program med låtar och sånger som publiken lätt känner igen från 50-, 60- och 70-talets populära storband. Sångerskan Lisa Björnänge förgyller tillställningen  med några välkända låtar.

Biljetter säljs vid entrén. Entré 200:-

Kommentarer

Ann-Britt Eriksson

13.10.2022 11:01

Hej!
Stor eloge till Lasse med medarbetare, som ordnar dessa fantastiska jazzkväll ar!!
Synd att inte fler uppskattar /upptäcker
.
Massor med ✨ och 💕 hjärtan till er!
från "stamgäster i hörnet"

Christer Andersson

13.09.2022 17:06

Pelle L omoderna fyran. Var ?

Senaste kommentaren

13.10 | 11:01

Hej!
Stor eloge till Lasse med medarbetare, som ordnar dessa fantastiska jazzkväll ar!!
Synd att inte fler uppskattar /upptäcker
.
Massor med ✨ och 💕 hjärtan till er!
från "stamgäster i hörnet"

13.09 | 17:06

Pelle L omoderna fyran. Var ?

19.03 | 15:30

Hej!

Jag undrar om vi skulle få komma och spela hos er i höst.

Vi är förutom undertecknad:
Britta Virves Piano
Jon Henriksson Kontrabas
Karl-Henrik Ousbäck Trummor

Vi har nyligen släppt ett kritike

30.01 | 10:10

Jag vill boka två biljetter (pensionärer) till Klas Toressons session 16/2 -22. Är det bara att swisha beloppet och ange namn?

Dela den här sidan