Ludvika jazzklubb presenterar höstens program 2012 på Restaurant Gallerian

Bilden föreställer huspianisten och konstnären Folke E. Larssons gåva till restaurang Gallerian i samband med Jazzklubbens 25-årsjubileum i oktober 2010. Tavlan finns på plats att beundra vid entrén till restaurangen.

Bilden föreställer huspianisten och konstnären Folke E. Larssons gåva till restaurang Gallerian i samband med Jazzklubbens 25-årsjubileum i oktober 2010. Tavlan finns på plats att beundra vid entrén till restaurangen.

Onsdag 12 september

Gunnar Lidberg fiol, Bosse Tigrén klarinett, m.fl

Swingfest med Gunnar Lidberg fiol, Bosse Tigrén klarinett, Folke Westerlund piano, Ulf Magnusson bas och sång, Kjell Hägglund trummor. Gunnar Lidberg har i hela sitt musikaliska liv hört hemma i kategorin högsta världsklass på fiol och det är alltid ett nöje att lyssna till Bosse Tigréns fina och medryckande klarinettspel.

Onsdag 3 oktober

Swing it! – Karin Frölén sång, Eric Skarby piano

En musikalisk soaré i ord och ton från Alice Babs och Charlie Normans karriärer

Karin Frölén är en mångsidig sångerska som sjunger allt ifrån opera till musikal och jazz. Eric Skarby är en av vårt lands mest anlitade och mångsidiga ackompanjatörer inom både opera och musikal (bland annat Mamma Mia och Skönheten och odjuret). De bjuder på en glad musikkabarét där de berättar om Alice Babs och Charlie Normans fantastiska karriärer. Publiken får gärna sjunga med i välkända låtar som ”Vårat gäng” eller ”Swing it magistern”, eller bara njuta av vackra Ellingtonlåtar.

Evenemanget är inledning på årets ”Hyllning till Charlie Norman”, som fortsätter på lördag den 6 oktober kl 18.00. Då hyllas Charlie Norman på Aveny Folkets Hus i Ludvika. ”Östen med resten” uppträder och Charlies hederspris och stipendium kommer att delas ut.

Biljetter 280:- plus serviceavgift hos Ludvika Turistbyrå 0240-86050. Ev. kvarvarande biljetter säljs i kassan speldagen från kl. 17.00

Arr: Kultur –och fritidsförvaltningen Ludvika i samarbete med Ludvika jazzklubb.

 

Onsdag 14 november

Jan Allan trumpet, Hans Backenroth kontrabas, m.fl

Jazzklubben gästas av en av landets bästa trumpetare genom tiderna. Jan Allan är känd för sitt härligt mjuka ”sound”, sköna fraseringar och det där lilla extra rytmiska som går rakt in i själen. Övriga musiker är Harry Ihanus gitarr, fenomenale Hans Backenroth på kontrabas samt lika fenomenale Jocke Ekberg på trummor.

 

Tisdag 4 december

Mathias Algotssontrio – Christina Gustafsson sång

Mathias Algotsson är en av många begåvade pianister i vårt land. Han är flitigt anlitad i många olika sammanhang och har haft stora framgångar, inte minst i utlandet. Med sig i trion har han Kristian Lind kontrabas och Calle Rasmusson trummor. Värmländska Christina Gustafsson är en av våra mest hyllade jazzsångerskor, tillsammans med sin syster, Rigmor Gustafsson. Hon har ett brett register och är som ett sprudlande instrument.

 

Jazzkvällarna på Restaurant Gallerian startar kl 19.00.

Entré 120 kr, medlemmar 100 kr. Ungdom under 25 år fri entré.

Medlemsavgift 150 kr per person. Bankgiro 751-7832, kom ihåg att ange namn och adress!

Besök gärna vår hemsida: www.ludvikajazz.se. Redaktör Hans Danielsson.

Jazzkvällarna arrangeras i samverkan med ABF

Sandviken Big Band

Foto privat

Foto privat

Lördag 27 okt kl 17.00 i Kyrkskolans aula

Sandviken Big Band har gästat jazzklubben många gånger, men då har spelplatsen varit Cassels. När storbandet, som sedan länge räknas som ett av landets bästa, nu återvänder för en konsert med bara Count Basie låtar på programmet, sker detta i Kyrkolans aula i Ludvika. Det finns nog inget storband i Sverige som tolkar Basies musik bättre än just SBB.

Sandviken Big Band bildades 1968 och är ett amatörstorband i den bemärkelsen att medlemmarna i bandet har musicerandet som  hobby. När bandet ger konserter är det allt annat en amatörer som framträder och Sandviken Big Band räknas sedan länge som ett av landets ledande storband. Denna gång är en ren orkesterkonsert med bara Count Basies låtar på repertoaren. Publiken i Kyrkskolans Aula kommer bland annat att få höra alla 20  låtarna från den berömda Basieskivan ”Atomic”.

Servering i pausen. Entré kr 150 kr. Biljetter säljs som vanligt vid entrén.

Recension


Det var Gunnar Lidberg violin, Bosse Tigren klarinett, Folke Westerlund piano, Ulf Magnusson bas och Kjell Hägglund trummor, som spelade swingmusik. Framförallt blev jag imponerad av Gunnars skickliga violinspel. Hans frasering och improvisationer var utsökta, att improvisera med pauser är en konst få förunnat!

Text och bild Folke E. Larsson


Bosse, denne glada möbelhandlare, formligen sprutade av spelglädje. Folke med härligt pianospel. Ulf, fin jazzsång, bra basspel. Kjells fina trumspel!


Ja det var en skön jazzkväll! MAN BLEV GLAD!!!

Kommentarer

Willy Schaub

Högklassigt!

Pontus Myrberg

04.12.2012 20:05

25.10.2012 10:08

Mycket bra och informativ med snygg layout.

Senaste kommentaren

13.10 | 11:01

Hej!
Stor eloge till Lasse med medarbetare, som ordnar dessa fantastiska jazzkväll ar!!
Synd att inte fler uppskattar /upptäcker
.
Massor med ✨ och 💕 hjärtan till er!
från "stamgäster i hörnet"

13.09 | 17:06

Pelle L omoderna fyran. Var ?

19.03 | 15:30

Hej!

Jag undrar om vi skulle få komma och spela hos er i höst.

Vi är förutom undertecknad:
Britta Virves Piano
Jon Henriksson Kontrabas
Karl-Henrik Ousbäck Trummor

Vi har nyligen släppt ett kritike

30.01 | 10:10

Jag vill boka två biljetter (pensionärer) till Klas Toressons session 16/2 -22. Är det bara att swisha beloppet och ange namn?

Dela den här sidan