Coleman Crew avslutar Jazzklubbens program våren 2013 på Restaurang Gallerian.

Coleman Crew avslutar Jazzklubbens program våren 2013 på Restaurang Gallerian.

Ludvika Jazzklubb presenterar vårens program 2013 på Restaurant Gallerian

Onsdag 23 jan     Hot Four East

Det stockholmsbaserade bandet Hot Four East gästade jazzklubben för cirka två år sedan och gjorde då succé med sitt sväng, glöd och samspel på högsta nivå. Följande musiker ingår i den pianolösa kvartetten: Björn Jansson och Andreas Gidlund – diverse saxofoner och träblås, Robert Erlandsson kontrabas och Kristian Fredmark trummor. Fyra unga musiker som spelar 50-60 tals jazz med bland andra Sonny Rollins, Charlie Parker och Gerry Mulligan på repertoaren och proffsigt mellansnack av Björn Jansson.

 

Onsdag 20 feb     Hanna Elmquist band

Hanna Elmquist, född och uppvuxen i Borlänge, har etablerat sig som en av våra ledande jazzsångerskor med sin personliga stil och sin klara och varma röst. Övriga musiker i hennes band är: Björn Jansson, sax/klarinett, Adam Folkelid piano, Lars Ekman kontrabas och Daniel Fredriksson trummor. Eget material och standardlåtar står på repertoaren.

 

Tisdag 19 mars   Amanda Sedgwick kvintett

Amanda Sedgwick är klassad som en av Europas ledande altsaxofonister; hon spelar med skön attack och en stor fin ton. Jazzklubbens publik har kunnat lyssna till hennes fina spel ett par gånger tidigare. Nu kommer hon med sin kvintett som har följande medlemmar: den amerikanske trumpetaren Dwayne Clemons, bosatt i New York, unga pianofyndet Leo Lindberg, Kenji Rabson bas och Moussa Fadera trummor.

 

Onsdag 10 april   Erik Söderlind gitarr, Kjell Öhman piano, Hans Backenroth kontrabas

Svängig jazz med unga gitarrvirtuosen Erik Söderlind, som räknas som en av våra allra bästa på sitt instrument; en världsmusikant ständigt turnerande jorden runt. Med sig har han Kjell Öhman på piano, som knappast behöver någon närmare presentation. Detsamma gäller för fenomenale Hans Backenroth på bas, som gör sitt fjärde besök på jazzklubben på drygt ett år (med olika konstellationer)

 

Tisdag 14 maj     Ung jazz – Coleman Crew och Sextett Syri

För tredje året i rad kommer elever från jazzlinjen på Musikkonservatoriet i Falun på besök med två olika konstellationer: Coleman Crew och Sextett Syri. Att det är hög klass på utbildningen på Musikkonservatoriet och på de elever som studerar där, har med lätthet kunnat konstateras vid de tidigare konserterna. Obs! Frivillig entré till denna konsert.

 

Jazzkvällarna på Restaurant Gallerian startar kl 19.00 och är ett samarrangemang med ABF

Entré 120:- medlemmar 100:- Ungdom under 25 år fri entré.

Medlemsavgift 150:- Bankgiro 751-7832

Besök gärna vår hemsida: www.ludvikajazz.se  Redaktör: Hans Danielsson

 

Årsmöte

Jazzklubben höll sitt årsmöte onsdagen den 6 mars 2013. Protokoll och verksamhetsberättelse kommer att läggas ut på hemsidan så snart protokollet är justerat.

 

Här följer recensioner: 

Hanna Elmquist Band

Hanna Elmquist Band onsdag 20/2 på Restaurant Gallerian

Det blev en mycket lyckad jazzkväll på Gallerian när Hanna Elmquist Band från Stockholm kom på besök. En publik på ca 70 personer, med  glädjande nog några ungdomliga inslag, var uppenbart nöjda med vad som bjöds från scenen.

Borlängebördiga sångerskan Hanna Elmquist som gästade Ludvika jazzklubb för första gången, var en angenäm bekantskap med sitt rättframma sväng och varma och fylliga röst; en av våra absolut främsta jazzsångerskor. Hon omgav sig med fyra skickliga musiker: Björn Jansson saxofoner och basklarinett, som spelade på gallerian för andra gången på en månad, Adam Folkelid piano, Lars Ekman kontrabas och trumslagaren Daniel Fredriksson som vid ett tillfälle fick det att svänga så våldsamt att en av trummorna lossnade från sitt ställ.

Det här var första jazzkvällen med de nya ägarna till restaurangen och av allt att döma kommer det att fungera bra även i fortsättningen. (Till nästa gång går det säkert också att köpa starkare drycker än lättöl)

Senaste kommentaren

13.10 | 11:01

Hej!
Stor eloge till Lasse med medarbetare, som ordnar dessa fantastiska jazzkväll ar!!
Synd att inte fler uppskattar /upptäcker
.
Massor med ✨ och 💕 hjärtan till er!
från "stamgäster i hörnet"

13.09 | 17:06

Pelle L omoderna fyran. Var ?

19.03 | 15:30

Hej!

Jag undrar om vi skulle få komma och spela hos er i höst.

Vi är förutom undertecknad:
Britta Virves Piano
Jon Henriksson Kontrabas
Karl-Henrik Ousbäck Trummor

Vi har nyligen släppt ett kritike

30.01 | 10:10

Jag vill boka två biljetter (pensionärer) till Klas Toressons session 16/2 -22. Är det bara att swisha beloppet och ange namn?

Dela den här sidan