Hammarbacken Ludvika, 17 juli kl 12.00: Aurora Brännström trio

Aurora Brännström, som bodde många år i Ludvika under sin uppväxt,  har en bakgrund i klassisk sång men har på senare tid hamnat i jazzens värld. Tillsammans med sina medmusikanter Ludvig Lundgren piano och Mårten Korkman kontrabas, kommer hon att bjuda på välkända jazzstandards blandat med inslag från visor, pop och soul.

Fri entré.

Arr: Kultur/Fritid i samarbete med Ludvika jazzklubb och ABF.

Hammarbacken Ludvika, 24 juli kl 12.00: Kjell Berglunds trio

Sommarjazzen med trumpetaren Kjell Berglund och hans medmusikanter i kombination med utdelning av jazzstipendium har blivit till en populär tradition, som varje år drar stor publik till Hammarbacken. I Berglunds trio ingår Hans Loelv piano och Pal Johnson kontrabas. Lennart Wikströms jazzstipendium delas ut till en ung lovande jazzmusiker från Dalarna.

Fri entré.

Arr: Kultur/Fritid i samarbete med Ludvika jazzklubb och ABF.

Gammelgården Ludvika, 13 augusti kl 19.00: Hemvändarjazz

Hemvändarjazzen med trumpetarna Lennart ”Kvarten” Axelsson och Kjell Berglund drar år efter år stor publik till Långa Ladan på Gammelgården. Som vanligt backas de upp av lokala välkända musiker: Thord Önnerud tenorsaxofon, Inger Hägglund piano, Folke E Larsson piano, Kjell Hägglund trummor, Göran Israelsson gitarr och Ingemar Lissmyr bas. Dessutom medverkar sångerskan Ing-Marie Lerström. Servering i pausen.

Entré: 120:-

Arr: Ludvika jazzklubb i samarbete med Hembygdsföreningen och ABF.

Rapport från lunchjazzkonserten den 24 juli 2014

Alexander Dellerhagen, Pal Johnson och Hans Loelv.
Foto: Anders Abrahamsson

Alexander Dellerhagen, Pal Johnson och Hans Loelv.
Foto: Anders Abrahamsson

Vid konserten med Kjell Berglunds trio visade årets mottagare av Lennart Wikströms jazzstipendium Alexander Dellerhagen att han är en värdig mottagare av stipendiet. Tillsammans med trion spelade han tre låtar och belönades med starka applåder från den 130 personer stora publiken, som i det varma vädret sökte skydd under de skuggivande träden.

Stor uppskattning rönte  också trumpetaren Kjell Berglund och hans medmusikanter Hans Loelv piano och Pal Johnson kontrabas, båda från Uppsala. De bjöd på en fint varierad repertoar med många utmärkta solon.

Senaste kommentaren

13.10 | 11:01

Hej!
Stor eloge till Lasse med medarbetare, som ordnar dessa fantastiska jazzkväll ar!!
Synd att inte fler uppskattar /upptäcker
.
Massor med ✨ och 💕 hjärtan till er!
från "stamgäster i hörnet"

13.09 | 17:06

Pelle L omoderna fyran. Var ?

19.03 | 15:30

Hej!

Jag undrar om vi skulle få komma och spela hos er i höst.

Vi är förutom undertecknad:
Britta Virves Piano
Jon Henriksson Kontrabas
Karl-Henrik Ousbäck Trummor

Vi har nyligen släppt ett kritike

30.01 | 10:10

Jag vill boka två biljetter (pensionärer) till Klas Toressons session 16/2 -22. Är det bara att swisha beloppet och ange namn?

Dela den här sidan