Ludvika Jazzklubb våren 2020 på Restaurang Gallerian

Foto Kola Productions

Foto Kola Productions

Onsdag 5 feb

Pelle Lindströms Omoderna Fyra med Anders Larsson

Pga sjukdom måste vi tyvärr ställa in denna konsert. Mycket tråkigt men så är det.

Bluesspelmannen Pelle Lindström från Leksand bjuder tillsammans med sina medmusikanter upp till en svängfest med en salig blandning av blues, rock, jazz och folkmusik kryddat med skrönor. Den ”omoderna fyran” består förutom Pelle Lindström munspel och sång, av följande musiker: Mats Jonsson bastuba, Putte Snitt gitarr och Anders Forsström banjo och elbas. Gästmusiker är suveräne dragspelaren och pianisten Anders Larsson.

Onsdag 26 feb

Amanda Sedgwick Quintet

Amanda Sedgwick quintet bjuder på svängig jazz med rötterna i 1950- och 60-talet. Amanda har skapat sig ett namn i det svenska musiklivet och har i 20 års tid uppträtt både som solist och bandledare. Hon är klassad som en av Europas ledande altsaxofonister som spelar med en skön attack och en stor fin ton. I kvintetten ingår i övrigt den fine amerikanske trumpetaren Dwayne Clemons, Carl Orrje piano, Björn Landén kontrabas och Mattias Puttonen trummor.

 

Onsdag 25 mars

Klas Toresson/Filip Ekestubbe trio

Coronaviruset har skapat både oro och osäkerhet om risken att bli sjuk. Vi har därför beslutat att ställa in denna konsert.

Klas Toresson är en av våra stora saxofonister. Hans spel präglas av en vacker ton, fantastiskt sväng, värme och humor. Kvällens repertoar kommer att bjuda på många klassiska jazzmelodier, flera från den amerikanska sångboken, där Toresson ackompanjeras av pianisten Filip Ekestubbes svängiga trio med Martin Sjöstedt  kontrabas och Moussa Fadera trummor. Kvartetten framför en lättlyssnad och okomplicerad jazz.

 

Onsdag 8 april

Ellas Kapell med Klas Lindquist

Tyvärr måste vi pga Coronaviruset ställa in även denna konsert. Vi hoppas dock att kunna genomför en sommarkonsert på Ludvika Gammelgård, se nedan.

Ellas Kapell är en nystartad kvartett som började med en gemensam kärlek till Ella Fitzgerald som sedan fått växa och formats av de fyra musikerna. I kapellet ingår följande fyra unga musiker: Lovisa Jennervall sång, Manne Skafvenstedt piano, Anders Langörgen kontrabas, Edvin Fridolfsson trummor. Sin ungdom till trots är de drivna artister som behärskar både swing och ballader med kärlek och finess. Sångerskan Lovisa Jennervall levandegör Ella Fitzgerald genom utmärkt scatsång och melodihantering. Lägg därtill en härlig röst och diktion. Som gästartist framträder den briljante altsaxofonisten och klarinettisten Klas Lindquist.

Några citat från recensioner av deras debutskiva: ”Bäst just nu” - SR P2, ”Det bästa jag hört på 36 år” – Stig Högberg Jazzklubben Metropol, Härnösand.

 Jazzklubben har årsmöte måndag 2 mars kl 18.00 i ABF:s lokaler, Köpmansgatan 1.

Jazzkvällarna på Restaurang Gallerian startar kl 19.00 och är ett samarbete med ABF.

Entré 150:- medlemmar 100:- Ungdom under 25 år fri entré.

Medlemsavgift 150:-/år. Bankgiro 751-7832.

 

Kjell Berglunds trio på Ludvika Gammelgård

Tisdag 28 juli kl 12.00

Tyvärr kan vi pga Coronaviruset inte heller genomföra denna konsert. Alltså inställt även denna gång.

Sommarjazzkonserten med Kjell Berglunds trio är ett populärt, lättlyssnat och publikdragande evenemang (elfte året i rad) som i år genomförs på Gammelgården i Ludvika. Förutom Kjell Berglund (boende i Brighton i England men bördig från Ludvika) på trumpet så medverkar Totti Allard gitarr och Åke Gullberg kontrabas.

Vi kan följaktligen inte heller dela ut Lennart Wikströms jazzstipendium som planerats vid denna konsert. Ytterligare info om stipendiet kommer vi att presentera på http://www.ludvikajazz.se/38396950 .

Fri entré. Servering. Evenemanget ingår i Dan Anderssonveckan (som också blev inställd i år).

Kommentarer

Håkan Nyqvist

23.01.2020 15:14

Hej!
Jag heter Håkan Nyqvist och är ledare för jazzgruppen Horncraft och vill erbjuda er möjligheten att boka Horncraft för en konsert 2020.

Horncrafts senaste spelningar på Örebro Jazz & Bluesclub

Senaste kommentaren

13.10 | 11:01

Hej!
Stor eloge till Lasse med medarbetare, som ordnar dessa fantastiska jazzkväll ar!!
Synd att inte fler uppskattar /upptäcker
.
Massor med ✨ och 💕 hjärtan till er!
från "stamgäster i hörnet"

13.09 | 17:06

Pelle L omoderna fyran. Var ?

19.03 | 15:30

Hej!

Jag undrar om vi skulle få komma och spela hos er i höst.

Vi är förutom undertecknad:
Britta Virves Piano
Jon Henriksson Kontrabas
Karl-Henrik Ousbäck Trummor

Vi har nyligen släppt ett kritike

30.01 | 10:10

Jag vill boka två biljetter (pensionärer) till Klas Toressons session 16/2 -22. Är det bara att swisha beloppet och ange namn?

Dela den här sidan