Kjell Berglunds trio på Hammarbacken

Bild från fjolårets konsert

Bild från fjolårets konsert

Tisdag 30 juli 2019 kl 12.00

För tionde året i rad ger Kjell Berglunds trio en lättlyssnad sommarjazzkonsert på Hammarbacken i Ludvika. Ett populärt och publikdragande evenemang. Förutom Kjell Berglund (boende i Brighton, England men bördig från Ludvika ) på trumpet medverkar Totti Allard gitarr och Åke Gullberg kontrabas.

I samband med konserten delas traditionsenligt Lennart Wikströms jazzstipendium ut. En enig jury har beslutat att 2019 dela ut det till Fabian Erkelius piano och Dag Weibel gitarr. De får dela på stipendiesumman 40.000 kr. De båda stipendiaterna kommer även att framträda i några låtar.

Se även http://www.ludvikajazz.se/38396950 och http://www.ludvikajazz.se/440658228

Fri entré men ingen servering. Medtag gärna något att sitta på. Vid otjänlig väderlek hålls konserten i sädesmagasinet. 

Hammarbacken är i sommar under jubileumsåret när Ludvika fyller 100 år tyvärr stängt för allmänheten men ett undantag görs för den här konserten samt för en konst- och fotoutställning i sädesmagasinet som pågår mellan 27/7 - 3/8. 

Arr: Ludvika jazzklubb i samarbete med Ludvika kommun och ABF.

Hammarbacken den 30 juli 2019, referat

Traditionsenligt inramades utdelningen av Lennart Wikströms jazzstipendium av en lunchjazzkonsert med Kjell Berglunds trio. En stor publik på ca 200 personer hade mött upp och kunde njuta av en mycket fin konsert av trumpetaren Kjell Berglund och hans medmusiker, Totti Allard gitarr och Åke Gullberg kontrabas.

Årets konsert på Hammarbacken var en del i den pågående Dan Anderssonveckan vilket dels breddade utbudet under veckan och även påverkade publiksiffrans i positiv riktning. När trion avslutat sin del av konserten var det dags att presentera årets jazzstipendiater.

Lennart Wikströms jazzstipendium kan sökas av jazzstuderande ungdom födda eller boende i Dalarna ej över 21 år och i år var det rekordmånga sökande. En enig jury hade beslutat att ge årets stipendium till pianisten Fabian Erkelius från Falun och gitarristen Dag Weibel från Hedemora som fick juryns motivering uppläst och hyllades med blommor samt var sin check på kr 20.000.

De båda stipendiaterna tog sedan plats på scenen och bjöd tillsammans med basisten Åke Gullberg på ett imponerande spel i två låtar, All of you och Out of nowhere. Den mycket lyckade tillställningen avslutades sedan till publikens förtjusning med ett extranummer med alla fem musikerna på scenen.

Glada stipendiater med blommor och checkar.
Stipendiaterna spelar med Åke Gullberg och Kjell Berglund lyssnar förnöjt!
Den talrika publiken!
Avslutning med extranummer av stipendiaterna och trion

Avslutning med extranummer av stipendiaterna och trion

Storbandsfestival

Nils Landgren på Aveny, Folkets Hus i Ludvika

Den 18:e maj kommer att bli en festlig dag i Ludvika!

Kulturskolan firar blåsorkesterns dag och kommer att spela runt om i stan. Dessutom kommer eleverna att få ett unikt tillfälle att delta i en workshop och få spela tillsammans med världsartisten Nils Landgren!

PROGRAM

NILS LANDGREN
spelar tillsammans med:

  • Kulturskolans Symphonic Band
  • DUBB (Dalarnas Ungdomars Big Band)
  • Dalecarlia Big Band

 KONSERT KL. 18.00-20.00

Biljetter finns tillgängliga på GLOBE bokhandel i Ludvika. Långväga besökare kan beställa biljetter på tel. 0240-842 00 och hämta dem vid entrén samma dag som festivalen äger rum. Ev. överblivna biljetter kommer också att säljas där.

Biljettpris: 200 kr.
Barn/ungdomar upp till 16 år fri entré ( i mån av plats)
Ett bra tillfälle för våra yngre att lyssna på och inspireras av erfarna musiker!

Arrangör är Västerbergslagens Kulturskola

Ludvika Jazzklubb våren 2019 på restaurang New Dhaka i Gallerian

Onsdag 30 jan

Firm Roots

Med instrument som vibrafon, slagverk, saxofon och basklarinett i arsenalen har Firm Roots hittat en egen klangbild. Gruppen är ny men medlemmarnas sammanlagda meritlista är imponerande lång. Denna kvintett tar avstamp i jazzens 60- och 70 tal då funk, latin, brasilianskt och afro var starka och tydliga influenser och där svänget står i centrum. Bandet består av följande medlemmar: Björn Jansson saxofoner, klarinett, flöjt, Anders Åstrand vibrafon, (han imponerade stort med sitt spel på jazzklubben för ett år sedan) Robert Erlandsson kontrabas, Fredrik Rundqvist trummor, Thomas Wingren slagverk.

 

Onsdag 20 feb

Thou Shalt Swing

Thou Shalt Swing spelar swing inspirerad av Django Reinhardt och den franska hotjazzen. Den franska swingen är glad och utåtriktad men med utrymme för komplexa soloinsatser. Bandet blandar den typiska franska hotjazzrepertoaren med låtar skrivna av t.ex. Sonny Rollins Thelonius Monk och Charlie Parker. Med kända låtar och intensiva solon ger Thou Shalt Swing en uppiggande och härlig upplevelse för publiken. Bandet består av följande medlemmar: Terese Lien Evenstad violin, Joakim Sandgren gitarr, Albin Vesterberg gitarr, Daniel Forsberg kontrabas.

 

Onsdag 20 mars

Bernt Rosengren kvartett

Det är med glädje och med stolthet som jazzklubben än en gång kan presentera en av landets största jazzmusiker genom tiderna: tenorsaxofonisten Bernt Rosengren och hans kvartett. Han har stått på den absoluta toppen i över 60 år som saxofonist, kompositör och arrangör. Ett citat ur en recension från den senaste skivan med kvartetten: ”Bernt Rosengrens spel kännetecknas av mognad, pondus, absolut säkerhet och en osviklig känsla för väsentligheter samt kärlek massor av kärlek”.  Övriga musiker i den mycket samspelta kvartetten håller alla högsta klass med Stefan Gustafson påpiano, Hans Backenroth kontrabas (med ett spel i världsklass) och Bengt Stark trummor.

 

Onsdag 10 april

Ung jazz – Elevgrupper från Musikkonservatoriet

Det börjar bli en trevlig tradition att vårsäsongen med jazzklubben avslutas med ett gästspel av elever från jazzlinjen på Musikkonservatoriet i Falun. Tidigare framträdanden från Musikkonservatoriet har varit mycket uppskattade av publiken. Frivillig entré. Obs!

 

Jazzkvällarna på Restaurang New Dhaka startar kl 19.00

Entré: 150:-. Medlemmar 100:-. Ungdom under 25 år fri entré.

Medlemsavgift: 150:- Bankgiro 751-7832. Hemsida: www.ludvikajazz.se

Referat: Bernt Rosengren kvartett på Ludvika jazzklubb

Ludvika jazzklubb upplevde på onsdagen den 20 mars en av sina största jazzkvällar på Restaurang New Dhaka när Bernt Rosengren med sin kvartett framträdde inför en talrik och entusiastisk publik. En kvartett av högsta klass som bjöd på en jazzmusikalisk totalnjutning.

Legenden Bernt Rosengren (fyller 82 år på julafton) har i mer än 60 år tillhört den absoluta svenska och internationella eliten på sin tenorsaxofon och han imponerade med sitt spel i såväl vackra ballader som i svängigare låtar. Han omger sig dessutom med tre fantastiska musiker. Främst Hans Backenroth på kontrabas vars suveräna solon drog ner starka applåder från publiken. Pianisten Stefan Gustafson spelade med stark känsla, han vågade verkligen ta plats och ta ut svängarna.

Vid trummorna satt Bengt Stark med vackra hemgjorda trummor av almträ, som han spelade på för tredje gången. Han bjöd på ett lyhört och variationsrikt spel. Efter extranummer belönades Bernt Rosengren och hans musiker med en stående ovation.

Från Bernt Rosengrens besök hos Jazzklubben på New Dhaka den 20 mars 2019 med Stefan Gustafson på piano, Hans Backenroth kontrabas (med ett spel i världsklass) och Bengt Stark trummor.

Från Bernt Rosengrens besök hos Jazzklubben på New Dhaka den 20 mars 2019 med Stefan Gustafson på piano, Hans Backenroth kontrabas (med ett spel i världsklass) och Bengt Stark trummor.

Senaste kommentaren

13.10 | 11:01

Hej!
Stor eloge till Lasse med medarbetare, som ordnar dessa fantastiska jazzkväll ar!!
Synd att inte fler uppskattar /upptäcker
.
Massor med ✨ och 💕 hjärtan till er!
från "stamgäster i hörnet"

13.09 | 17:06

Pelle L omoderna fyran. Var ?

19.03 | 15:30

Hej!

Jag undrar om vi skulle få komma och spela hos er i höst.

Vi är förutom undertecknad:
Britta Virves Piano
Jon Henriksson Kontrabas
Karl-Henrik Ousbäck Trummor

Vi har nyligen släppt ett kritike

30.01 | 10:10

Jag vill boka två biljetter (pensionärer) till Klas Toressons session 16/2 -22. Är det bara att swisha beloppet och ange namn?

Dela den här sidan