Jazzkvällarna på New Dhaka startar kl 19.00

Onsdag 12 sep   

Blues Transfusion,  se bilder och referat nedan

När Blues Transfusion – ett av landets svängigaste band - gästade jazzklubben för tre år sedan gjorde gruppen succé och drog storpublik. Gruppen består av följande fyra toppmusiker: Håkan Broström altsaxofon, Max Schultz gitarr, Leo Lindberg orgel och Chris Montgomery trummor. Som namnet antyder spelar bandet en hel del bluesbaserat material i jazzig tappning med rötterna i 60- talets hårdsvängande repertoar.

 

Onsdag 3 okt    

Aurora Brännström triose bilder och referat nedan

Aurora Brännström bodde i många år i Ludvika och har en bakgrund i klassisk sång men har på senare tid hamnat i jazzens värld. Under vinjetten fun, sexy, cool jazz har Aurora Brännström trio skapat sig ett namn som uttolkare av klassisk jazz i personliga och avskalade tolkningar. Trion framför en allsidig, svängig och lättillgänglig jazz med en repertoar som består av många välkända evergreens. Aurora Brännström ackompanjeras av Ludvig Lundgren piano och Mårten Korkman kontrabas.

 

Onsdag 24 okt  

Leon Falk Satchmo Tribute

Leon Falk Satchmo Tribute är en djupdykning i Louis Armstrongs musikaliska värld – en av 1900-talets absolut mest betydelsefulla musiker. Med samma klassiska ”Hot Five” sättning som i de legendariska studiosessionerna på 20-talet har Leon Falk Satchmo Tribute med noggrannhet tagit sig an Louis Armstrongs musikaliska arv, och framför musiken med känsla och liv. Det ungdomliga bandet har följande sättning: Leon Falk trombon/sång, Erik Tengholm trumpet

Adam Falk klarinett, Uno Dvärby banjo, Sara Karkkonen piano.

 

Folkets Hus Aveny kl 19.00

Onsdag  14 nov 

DUBB - Dalarnas Ungdoms Big Band

Dalarnas Ungdoms Big Band består av elever från olika musikskolor i länet och från Musikkonservatoriet i Falun. DUBB som i år firar 10- årsjubileum har nått fina framgångar genom åren med en första plats i Storbands SM för unga storband som främsta merit. Bandet har en fräsch repertoar, med några klassiska storbandslåtar, som framförs med stor spelglädje.

Kvällen på Aveny inleds med ett framträdande av Symphonic Band  från Västerbergslagens Kulturskola. Obs! Frivillig entré.

 

 

Jazzkvällarna på New Dhaka startar kl 19.00 och är ett samarbete med ABF.

Entré: 150:- medlemmar 100:-. Ungdom under 25 år fri entré.

Medlemsavgift 150:- Bankgiro 751 – 7832. Hemsida: www.ludvikajazz.se

Blues Transfusion, referat

Vilken fin start det blev på Jazzklubbens höstprogram! Både musikaliskt och publikmässigt. Cirka 100 personer fick lyssna på en bluesbaserad musik av bästa märke. Den presenterades i en medryckande och jazzig tappning som verkligen uppskattades.

På scenen fanns Blues Transfusion med de fyra mycket skickliga musikerna Håkan Broström, altsaxofon, Max Schultz, gitarr, Leo Lindberg, orgel och Chris Montgomery, trummor. De gästade jazzklubben för tre år sedan med ett succéartat framträdande. Och onsdagskvällens framträdande blev något av en repris. De fyra musikerna visade verkligen att man är ett av landets svängigaste band.

Altsaxofonisten Håkan Broström och bakom honom Max Schultz, gitarr och Leo Lindberg, orgel

Chris Montgomery, trummor

Publiken uppgick till cirka 100 personer

Publiken uppgick till cirka 100 personer

Aurora Brännström, referat

Musiken vid höstens andra jazzkväll kan med enkla ord beskrivas som svängig, lättlyssnad och pop – inspirerad. Lägg därtill att trion bjöd på en hel del välkända evergreens.

Aurora Brännström, visade prov på vilken skicklig sångerska hon är. Och hon backades upp på ett förträffligt sätt av musikerna Ludvig Lundgren, piano och Mårten Korkman, kontrabas.

Aurora Brännström, visade prov på vilken skicklig sångerska hon är. Och hon backades upp på ett förträffligt sätt av musikerna Ludvig Lundgren, piano och Mårten Korkman, kontrabas.

Senaste kommentaren

13.10 | 11:01

Hej!
Stor eloge till Lasse med medarbetare, som ordnar dessa fantastiska jazzkväll ar!!
Synd att inte fler uppskattar /upptäcker
.
Massor med ✨ och 💕 hjärtan till er!
från "stamgäster i hörnet"

13.09 | 17:06

Pelle L omoderna fyran. Var ?

19.03 | 15:30

Hej!

Jag undrar om vi skulle få komma och spela hos er i höst.

Vi är förutom undertecknad:
Britta Virves Piano
Jon Henriksson Kontrabas
Karl-Henrik Ousbäck Trummor

Vi har nyligen släppt ett kritike

30.01 | 10:10

Jag vill boka två biljetter (pensionärer) till Klas Toressons session 16/2 -22. Är det bara att swisha beloppet och ange namn?

Dela den här sidan