Tisdag 8 sep

Le Jazz Cool – Ulf Adåker, Krister Andersson, m.fl.

Ulf Adåker trumpet och Krister  Andersson tenorsaxofon med komp gjorde succé på jazzklubben för knappt två år sedan med en hyllningskonsert till Miles Davis. Nu är de tillbaka med ett nytt program med jazz från 50- och 60-talet. De backas upp av en fin besättning: Daniel Tilling piano, Filip Augustsson kontrabas och Rasmus Blixt trummor.

Onsdag 30 sep
Blues Transfusion

Blues Transfusion – ett av landets svängigaste band- består av fyra toppmusiker: Håkan Broström altsaxofon, Max Schulz gitarr, Leo Lindberg orgel och Chris Montgomery trummor. Som namnet antyder spelar bandet en hel del bluesbaserat material i jazzig tappning, men inte enbart blues.

Tisdag 27 okt
Carin Lundin kvintett

Carin Lundin, hyllad jazzsångerska, gästar jazzklubben för första gången tillsammans med fyra musiker av högsta klass: Johan Setterlind trumpet, Mathias Algotsson piano, Mattias Welin kontrabas och Daniel Fredriksson trummor. Carin Lundin har funnits på jazzscenen i drygt 20 år och lovordats för sin sång. Ett citat från en recension: ”Med en sällsynt självsäkerhet i sitt artisteri leker hon med sina sånger som en katt leker med solstrålar”.

Tisdag 17 nov
Olof Skoog kvartett

För ovanlighetens skull gästas jazzklubben av ett band från Göteborg: Olof Skoog kvartett med följande medlemmar: Olof Skoog tenorsaxofon och klarinett, Matti Ollikainen piano, Michael Edlund trummor och Samuel Olsson kontrabas.  Gruppen spelar melodisk jazz med rötter i 50-60 talet. Kvartetten släppte en skiva tidigare i år som fått lysande kritik; ett par omdömen: ”Gruppen är homogent välspelande”,”en skiva som man skall vara på sällsynt dåligt humör för att värja sig emot.”

 Jazzkvällarna på Restaurang Gallerian startar kl 19.00 och är ett samarbete med ABF.

 Entré 140:-, medlemmar 100:-. Ungdom under 25 år fri entré.

 Medlemsavgift 150:-. Bankgiro 751-7832

 Hemsida: www.ludvikajazz.se

Senaste kommentaren

13.10 | 11:01

Hej!
Stor eloge till Lasse med medarbetare, som ordnar dessa fantastiska jazzkväll ar!!
Synd att inte fler uppskattar /upptäcker
.
Massor med ✨ och 💕 hjärtan till er!
från "stamgäster i hörnet"

13.09 | 17:06

Pelle L omoderna fyran. Var ?

19.03 | 15:30

Hej!

Jag undrar om vi skulle få komma och spela hos er i höst.

Vi är förutom undertecknad:
Britta Virves Piano
Jon Henriksson Kontrabas
Karl-Henrik Ousbäck Trummor

Vi har nyligen släppt ett kritike

30.01 | 10:10

Jag vill boka två biljetter (pensionärer) till Klas Toressons session 16/2 -22. Är det bara att swisha beloppet och ange namn?

Dela den här sidan