Vårprogram 2016

Onsdag 27 jan

Brand New Nostalgia med Bosse Broberg och Roland Keijser

 Det nya jazzåret inleds med ett återbesök av våra två stora jazzmusiker med rötterna i Ludvikabygden: Bosse Broberg trumpet och Roland Keijser tenorsaxofon som ifjol belönades med kommunens kulturpris.De båda veteranerna backas upp av tre yngre musiker från Uppsala: Mattias Åström piano, Magnus Peterson kontrabas och Daniel Olsson trummor. Jazzklassiker från 50 - 60-talen, standards/evergreens samt original­kompositioner från bandet står på repertoaren.

 

Onsdag 17 feb

Gustav Lundgren trio

Gustav Lundgren bjuder på gitarrspel i absolut världsklass och är en mästerlig uttolkare av Django Reinhardts musik. Sin ungdom till trots har han turnerat i 25 länder i 5 världsdelar. Övriga musiker i trion är: Martin Widlund gitarr och Andreas Unge kontrabas. Trion spelar en vacker mix av rytmer och genrer från hela världen med det typiska ljudet från gipsy-gitarrer.

 

Onsdag 16 mars

Ecaroh – Horace Silver Tribute

Ecaroh (Horace baklänges) består av fem högklassiga musiker som spelar budskaps­jazz i pianisten och kompositören Horace Silver 50-60 tals idiom. Följande musiker ingår i gruppen: Björn Jansson tenorsaxofon, Nils Jansson trumpet, Carl Orrje piano, Moussa Fadera trummor och Niklas Fernqvist kontrabas. Snyggt ensemblespel och fina solon utlovas i denna hyllning till Horace Silver.

 

Onsdag  6 april

Hannah Svensson & Alvin Queen spec. Quartet

Den unga sångerskan Hannah Svensson från Falkenberg har lovordats för sin sång. Några presscitat: ” Hon sjunger kort sagt underbart.” ”Hon är redan nu en tekniskt fullfjädrad sångerska med grym tajming och känsla för rytm.” I kvartetten återfinns en av landets bästa gitarrister Ewan Svensson, (pappa till Hannah) Mattias Svensson kontrabas samt på trummor Alvin Queen från USA som spelat med större delen av världseliten.

 

Onsdag 25 maj

Scen 17 – Kulturskolans sångelever

Sångelever från Kulturskolan bjuder på jazziga tongångar ackompanjerade av Lärarensemblen. Fri entré till konserten som börjar kl 17.00. Obs!

Program till BANGEN JAZZ & BLUES FESTIVAL SANDVIKEN kommer att finnas vid entrén. Se även www.bangen.se.

 

Jazzkvällarna på Restaurang Gallerian startar kl 19.00 och är ett samarbete med ABF.

Entré 140:-,  medlemmar 100:- Ungdom under 25 år fri entré.

Medlemsavgift 150:-. Bankgiro 751-7832.   Hemsida: www.ludvikajazz.se

 

Information om tillgängligheten i vår konsertlokal Restaurang Gallerian

Parkeringsplatser finns på Folkets Husparkeringen i kvarteret närmast öster om lokalen.

Trapporna har ledstänger och det finns hiss.

Toaletten är handikappanpassad. 

Lokalen har bra belysning men inte ljudslinga vilket inte heller torde erfordras.

För mer information kontakta Restaurang Gallerian på telefon 0240-842 83.

Brand New Nostalgia på Gallerian

Det blev en i trivsam och minnesvärd kväll när jazzklubben hade premiär för vårterminen 2016. För musiken svarade nämligen bandet Brand New Nostalgia med veteranerna Roland Keijser och Bosse Broberg i spetsen.

Både Roland Keijser och Bosse Broberg har sina rötter i Ludvikabygden och i fjol belönades de med Ludvika kommuns kulturpris. Och att valet av kulturpristagare var helt rätt gav de verkligen prov på vid jazzkvällen den 27 januari i Restaurang Gallerian. Ett 60-tal personer fanns i publiken och de fick uppleva en trivsam jazzkväll där av naturliga skäl Roland Keijser och Bosse Broberg kom att stå i centrum.

Bosse och Roland flankerar Kultur- och fritidsnämndens ordförande Sten G. Johansson.

Bosse och Roland flankerar Kultur- och fritidsnämndens ordförande Sten G. Johansson.

Bland annat kan nämnas att pausen blev något längre än vanligt på grund av att båda hade en hel del ”gamla” bekanta att språka med. Både Roland och Bosse såg verkligen ut att stortrivas där de gick runt och samtalade med publiken. Att deras trivsamma humör höll i sig även under framträdandet och spred sig till publiken höjde verkligen stämningen under kvällen. Även musikaliskt blev det en höjdarkväll där de båda välrenommerade jazzveteranerna backades upp på ett utmärkt sätt av övriga i bandet, vilka var Mattias Åström piano, Magnus Peterson, kontrabas och Daniel Olsson trummor.

Har du hört den här?

Undrar vad det blir nu?

Den var bra!

Det här är vackert!

Musik i världsklass på jazzklubben

En fantastisk kväll med musik och gitarrspel i världsklass. Så kan man med enkla ord beskriva senaste framträdandet på Ludvika jazzklubb som Gustav Lundgren trio svarade för. Det var den 17 februari som Gustav Lundgren trio gästade Ludvika jazzklubb. Ett arrangemang som lockade ett 80-tal personer till restaurangen på Gallerian i Ludvika.

Gustav Lundgren trio är kända som tolkare och inspirerade av gitarristen Django Reinhardts musik och de visade med sitt framträdande hur mångfasetterad jazzmusiken är. Reinhardts musik skiljer sig en hel del från traditionell jazz och innehåller sköna rytmer från i stort sett hela världen. Rytmer som man inte behöver vara jazzälskare för att uppskatta.

Lägg därtill att Gustav Lundgren visade prov på att han är en gitarrvirituos utöver det vanliga samt att hans medmusikanter Martin Widlund, gitarr och Andreas Unge, kontrabas, kompletterade honom på ett bra sätt gjorde att kvällen blev mycket minnesvärd. 

Hannah Svensson & Alvin Queen spec. Quartet

En fin och avvägd mix av lugna ballader och svängiga jazzlåtar.

Det var vad Hannah Svensson & Alvin Queen spec. Quartet bjöd på vid Ludvika jazzklubbs senaste evenemang onsdagen den 6 april på Restaurang Gallerian i Ludvika.

De tre musiker som kompletterade Hanna på ett utmärkt sätt var gitarristen Evan Svensson, kontrabasisten Mattias Svensson och Alvin Queen på trummor. En skicklig och samspelt trio som verkligen gav prov på medryckande spelglädje.

I förordet till den senaste jazzkvällen på Gallerian i Ludvika, ondsdagen den 6 april, konstaterades att Hannah Svensson vid flera tillfällen lovordats för sin sång.

Säkert var de flesta i publiken överens om att detta inte var någon överdrift. Hannah Svensson visade nämligen prov på sång av bästa märke.

Sammanfattningsvis bjöds det på ännu en minnesvärd jazzkväll i Ludvika. och säkert finns förhoppningar bland jazzklubbens publik om att Hannah Svensson och hennes musiker skall komma åter till Ludvika inom en inte alltför avlägsen framtid.

Kommentarer

Eva Nordström

15.03.2016 14:57

Vill bara tipsa om att jazztrion Trinity gästar Kulturhuset15 i Djurås by (Gagnefs kommun) tors 17/3 kl 19. Info och biljetter på visitsodradalarna.se

Senaste kommentaren

13.10 | 11:01

Hej!
Stor eloge till Lasse med medarbetare, som ordnar dessa fantastiska jazzkväll ar!!
Synd att inte fler uppskattar /upptäcker
.
Massor med ✨ och 💕 hjärtan till er!
från "stamgäster i hörnet"

13.09 | 17:06

Pelle L omoderna fyran. Var ?

19.03 | 15:30

Hej!

Jag undrar om vi skulle få komma och spela hos er i höst.

Vi är förutom undertecknad:
Britta Virves Piano
Jon Henriksson Kontrabas
Karl-Henrik Ousbäck Trummor

Vi har nyligen släppt ett kritike

30.01 | 10:10

Jag vill boka två biljetter (pensionärer) till Klas Toressons session 16/2 -22. Är det bara att swisha beloppet och ange namn?

Dela den här sidan