Tisdag 27 jan   Jan Allan trumpet, Hans Backenroth kontrabas, m.fl

Ett kärt återbesök av en av vår tid störste trumpetare: Jan Allan med sitt omisskännliga mjuka sound och sköna fraseringar. Han omger sig med samma högklassiga musiker som vid förra besöket: Harry Ihanus gitarr, Hans Backenroth kontrabas och Jocke Ekberg trummor.

Onsdag 11 feb  Borlänge Jazzklubbskvintett

Jazzklubbskvintetten bildades av styrelsemedlemmar i Borlänge jazzklubb imitten av 90-talet och består av följande medlemmar: Per Haglind trombon, Birger Björklund vibrafon, Staffan Sjöberg piano och sång, Leif Södergren bas och Kjell Hägglund trummor. Välkända namn för den jazzintresserade dalapubliken med en repertoar mestadels bestående av standardlåtar. Sväng och en stor portion spelglädje kan utlovas.

 

Onsdag 11 mars   Soundstream  jazz sextett

De ungdomliga musikerna i sextetten har blivit mäkta populära på jazzklubben efter sina två tidigare spelningar som mötts av en stor och entusiastisk publik. Men så bjuder också gruppen på svängig 50- och 60 tals jazz med massivt ensemblespel och fina solon. Gruppens sättning: Jonne Bentlöv trumpet, Peter Fredriksson trombon, Gustav Rosén altsaxofon, Phil Neterowics piano, Carl Ottosson trummor och Martin Sundström kontrabas.

 

Onsdag 15 april   Monica Borrfors & Gösta Nilsson trio – Bebop lives

Monica Borrfors är något av en institution inom svensk jazzsång och hon har un­der många år turnerat i olika konstellationer  i Sverige, men även i stora delar av världen. I Bebop lives varvas musiken från jazzens gyllene epok med berättelser om låtarna och tidsandan och legender som Coltrane, Davis, Monk m.fl. I trion ingår Gösta Nilsson piano, Filip Augustsson kontrabas,och Jesper Kviberg trummor.

 

Onsdag 20 maj Scen 17 – Kulturskolans sångelever

Sångelever från Kulturskolan bjuder på jazziga tongångar ackompanjerade av Lärarensemblen.  Fri entré till konserten som börjar kl 17.00 Obs!

 

Jazzkvällarna på Restaurang Gallerian startar kl 19.00 och är ett samarbete med ABF.

Entré 140:- medlemmar 100:- Ungdom under 25 år fri entré.

Medlemsavgift kr 150:- Bankgiro 751-7832    Hemsida: www.ludvikajazz.se   

Årsmöte

Jazzklubben håller årsmöte måndag 9 mars kl 18.00  i ABF-huset, Köpmansgatan 1

Välkomna!

Senaste kommentaren

13.10 | 11:01

Hej!
Stor eloge till Lasse med medarbetare, som ordnar dessa fantastiska jazzkväll ar!!
Synd att inte fler uppskattar /upptäcker
.
Massor med ✨ och 💕 hjärtan till er!
från "stamgäster i hörnet"

13.09 | 17:06

Pelle L omoderna fyran. Var ?

19.03 | 15:30

Hej!

Jag undrar om vi skulle få komma och spela hos er i höst.

Vi är förutom undertecknad:
Britta Virves Piano
Jon Henriksson Kontrabas
Karl-Henrik Ousbäck Trummor

Vi har nyligen släppt ett kritike

30.01 | 10:10

Jag vill boka två biljetter (pensionärer) till Klas Toressons session 16/2 -22. Är det bara att swisha beloppet och ange namn?

Dela den här sidan