Ludvika jazzklubb hösten 2016 på Restaurang Gallerian

Onsdag 14 sep

Pelle Lindströms omoderna trea & Anders Larsson

Pelle Lindström munspel och sång, Mats Jonsson bastuba, Putte Snitt gitarr och
Anders Larsson piano och dragspel. Bluesspelmannen Pelle Lindström från Leksand bjuder tillsammans med sina medmusikanter upp till en svängfest med en salig blandning av rock, blues, jazz och folkmusik (och skrönor).

Onsdag 5 okt

Thomas Alm Quartet med gäster

Kvartetten (från Borlänge - Falun med omnejd) har följande sättning: Thomas Alm saxofoner, Micke Svedlund piano, Peter Holmstedt bas, Klas Anderhell trummor. Som gästmusiker medverkar den formidable trumpetaren Thomas Caudry och Conny Lundström (Ludvika) på congas. Swing och hardbop blandas med latinska rytmer och funk. Thomas Alm har komponerat det mesta av låtmaterialet.

Onsdag 26 okt

Ann Blom Quartet

Pianisten Ann Blom är måhända en ”doldis” men har spelat i många år i olika sammanhang och även gästat jazzklubben för ett antal år sedan. Med sig i kvartetten har hon tre musiker ur den högsta jazzeliten: Johan Setterlind, vars briljanta trumpetspel kunde avnjutas för ett år sedan på Gallerian, dessutom Filip Augustsson kontrabas och Jesper Kviberg trummor. Kvartetten bjuder på trivseljazz och kammarjazz av bästa märke med såväl eget material som standardlåtar.

Lördag 19 nov kl 17.00, Folkets Hus Aveny

Västerdala Storband med gäster - Ingemar Lissmyr 90 år

Välkände musikprofilen Ingemar Lissmyr fyller 90 år i höst (21/11) och det firas med en storbandskonsert med Västerdala storband där han själv sedan många år sitter med på bas. I arrangemang av Mats Engström kommer storbandet bland annat att framföra ett dussintal låtar som Ingemar Lissmyr har komponerat. I några av dessa nummer kommer hans döttrar Birgitta och Margareta Lissmyr att framträda som sångsolister. Övriga solister är: Lennart ”Kvarten” Axelsson trumpet, Lasse Andersson dragspel och Daniel Larsson piano.
Biljetter säljs vid entrén. Entré kr 150:-

Jazzkvällarna på Restaurang Gallerian startar kl 19.00 och är ett samarbete med ABF.

Entré 140:-,  medlemmar 100:-. Ungdom under 25 år fri entré.

Medlemsavgift 150:-. Bankgiro 751-7832.

Information om tillgängligheten i vår konsertlokal Restaurang Gallerian

Parkeringsplatser finns på Folkets Husparkeringen i kvarteret närmast öster om lokalen.

Trapporna har ledstänger och det finns hiss.

Toaletterna är handikappanpassade. 

Lokalen har bra belysning men inte ljudslinga vilket inte heller torde erfordras.

För mer information kontakta Restaurang Gallerian på telefon 0240-842 83.

Pelle Lindströms omoderna trea

Lasse Persson hälsar välkommen

Lasse Persson hälsar välkommen

Farhågorna om att Ludvika jazzklubbs höstpremiär skulle dra mindre publik än vanligt, på grund av avsaknaden av öl- och vinservering, kom rejält på skam. Premiärkvällen lockade drygt 100 personer vilket innebar så gott som fullt hus på Restaurang Gallerian i Ludvika. För underhållningen vid onsdagskvällens höstpremiär svarade nämligen välkända och mycket omtyckta Pelle Lindströms omoderna trea. Och säkert var detta åtminstone en del av anledningen till den fina publikuppslutningen.

Från vänster Putte Snitt, Pelle Lindström,  Anders Forsström, samt gömd bakom bastuban, Mats Jonsson

Från vänster Putte Snitt, Pelle Lindström, Anders Forsström, samt gömd bakom bastuban, Mats Jonsson

I förhandsinformationen uppgavs att Pelle Lindströms omoderna trea och Anders Larsson, piano och dragspel, skulle svara för underhållningen. Nu fick dock Anders Larsson förhinder, men han ersattes på ett förträffligt sätt av Anders Forsström som trakterade banjo och elbas. Övriga skickliga musiker var, förutom Pelle Lindström sång och munspel, Putte Snitt, gitarr och sång samt Mats Jonsson, bastuba och piano.

Som vanligt bjöd Pelle och hans medmusikanter på en kväll fylld med en fin och medryckande blandning av jazz, blues, rock samt en del folkmusik. Och de belönades med både långa och kraftiga applåder från en till synes mycket nöjd publik.

Thomas Alm Quartet

Det var på onsdagskvällen, den 5 oktober som Thomas Alm Quartet, med gäster, gästade  jazzklubben på Restaurang Gallerian i Ludvika.

 

Från vänster: Micke Svedlund, piano, Conny Lundström, congas, Tomas Hellqvist, trummor, Thomas Alm, saxofon, Thomas Caudry, trumpet, Peter Holmstedt, bas.
Text och bild: Ove Andersson

Från vänster: Micke Svedlund, piano, Conny Lundström, congas, Tomas Hellqvist, trummor, Thomas Alm, saxofon, Thomas Caudry, trumpet, Peter Holmstedt, bas.
Text och bild: Ove Andersson

Nog kan man med fog påstå att Ludvika Jazzklubb bjuder på ett omväxlande utbud av jazzmusik. Vid höstpremiären för en tid sedan var det Pelle Lindströms omoderna trea som underhöll med bluesinspirerad jazz och när höstens andra program genomfördes svarade Thomas Alm Quartet för en mer traditionell jazzrepertoar.

Även om kvällen bjöd på en mer traditionell jazzrepertoar så var det ett mycket omväxlande program som publiken bjöds på. Swing och hardpop blandades på ett mycket trevligt sätt med latinska rytmer och funk.

Dessutom kom även välkände ludvikamusikern och pianisten Folke E Larsson att medverka i ett nummer som med rätta blev mycket uppskattat av publiken, liksom hela konserten.

Thomas Alm och Thomas Caudry

Conny Lundström

Kammarjazz av bästa märke

Det bjöds på kammarjazz av bästa märke vid jazzkvällen onsdagen den 26 oktober på Restaurang Gallerian. För jazzmusiken svarade Ann Blom Quartet som emellertid för kvällen var reducerad till en trio.

Anledningen till att bandet blev en trio var att skicklige trumpetaren Johan Setterlind tvingades lämna återbud i sista stund. Men trots avsaknaden av trumpetare i bandet bjöds publiken på en härlig jazzkväll av de tre mycket skickliga musikerna Ann Blom, sång och piano, Jesper Kviberg, trummor och Filip Augustsson, kontrabas.

Bäst beskrivet är att trion bjöd på en behaglig form av trivseljazz som verkligen ”gick hem” hos publiken. Det enda lite negativa var måhända publiksiffran som uppgick till ett 40-tal personer.

Från vänster Ann Blom, sång och piano, Filip Augustsson, kontrabas och Jesper Kviberg, trummor

Från vänster Ann Blom, sång och piano, Filip Augustsson, kontrabas och Jesper Kviberg, trummor

Ann Blom

Filip Augustsson

Jesper Kviberg

Ingemar Lissmyr 90 år

Ludvika Jazzklubbs säsongsavslutning bjöd på en hel del nostalgi. Men till övervägande delen handlade det även om en stor portion musikglädje. Samt inte minst massor av gratulationer till konsertens huvudperson den välkände musikprofilen Ingemar Lissmyr, som firar sin 90:e födelsedag den 21 november 2016.

Denna händelse firade jazzklubben med en konsert lördagen den 19 november på Aveny i Ludvika. För musikglädjen svarade bland andra Västerdala Storband. Där fanns jubilaren själv med som basist, ett uppdrag som han haft i många år.

Under kvällen berättades en hel del trevliga anekdoter från Ingemar Lissmyrs långa musikliv. Men framför allt fick den cirka 170 personer stora publiken ett fint smakprov på låtar som Ingemar Lissmyr själv komponerat.

Ett trevligt inslag i konserten var att Ingemars döttrar Margareta och Birgitta Lissmyr framträdde som sångsolister i några nummer.

Som solister medverkade även Lasse Andersson, på dragspel, Daniel Larsson, piano, samt välkände trumpetaren Lennart ”Kvarten” Axelsson.

Lasse Andersson

Lennart Axelsson

Givetvis uppvaktades jubilaren Ingemar Lissmyr med blommor och presenter av en mängd musikkollegor. Och naturligtvis slöt även Ludvika Jazzklubb upp bland gratulanterna.

Senaste kommentaren

13.10 | 11:01

Hej!
Stor eloge till Lasse med medarbetare, som ordnar dessa fantastiska jazzkväll ar!!
Synd att inte fler uppskattar /upptäcker
.
Massor med ✨ och 💕 hjärtan till er!
från "stamgäster i hörnet"

13.09 | 17:06

Pelle L omoderna fyran. Var ?

19.03 | 15:30

Hej!

Jag undrar om vi skulle få komma och spela hos er i höst.

Vi är förutom undertecknad:
Britta Virves Piano
Jon Henriksson Kontrabas
Karl-Henrik Ousbäck Trummor

Vi har nyligen släppt ett kritike

30.01 | 10:10

Jag vill boka två biljetter (pensionärer) till Klas Toressons session 16/2 -22. Är det bara att swisha beloppet och ange namn?

Dela den här sidan