Sommarprogram 2016

Tisdag 21 juni kl 19.00
Moréns kvintett på Piren

Moréns kvintett bjuder upp till en svängig afton på Restaurang Piren med en mix av musikstilar ur deras breda repertoar där spelglädjen står i centrum.
Följande välkända ludvikamusiker ingår i kvintetten: Gunnar Morén fiol, (från Östen med Resten) Eva-Helena Morén fiol och sång, Göran Israelsson gitarr, Tomas Montelius bas och Conny Lundström trummor.

Entré 100:- Arr: Ludvika jazzklubb i samarbete med Restaurang Piren och ABF.

 

Torsdag 30 juni kl 12.00

Ing-Marie Lerström och Göran Israelsson på Hammarbacken i Ludvika

Visor och lite jazz med Ing-Marie Lerström sång och Göran Israelsson gitarr och sång.
Fri entré.
Arr: Ludvika kommun i samarbete med Ludvika jazzklubb och ABF.

 

Torsdag 21 juli kl 12.00

Kjell Berglunds trio på Hammarbacken i Ludvika

Sommarjazzen på Hammarbacken med Kjell Berglunds trio har blivit till en populär och publikdragande tradition. Förutom Kjell Berglund på trumpet medverkar Arne Tengstrand på piano och Åke Gullberg på kontrabas.
Fri entré.
Arr: Ludvika kommun i samarbete med Ludvika jazzklubb och ABF.

 

Onsdag 10 augusti kl 19.00

Hemvändarjazz på Gammelgården Ludvika

”Hemvändarjazzen” med trumpetarna Lennart ”Kvarten” Axelsson och Kjell Berglund drar årligen stor publik till Långa Ladan. De backas som vanligt upp av lokala välkända musiker: Thord Önnerud saxofon och flöjt, Inger Hägglund piano, Kjell Hägglund trummor och Ingemar Lissmyr bas.
Entré 120:-. Servering i pausen.
Arr: Ludvika jazzklubb i samarbete med Hembygdsföreningen och ABF.

Referat

Moréns i djup koncentration

Moréns i djup koncentration

Välbesökt sommarjazz, Moréns på Piren

Nog blev det som utlovat ”Sväng på Piren” när jazzklubben inledde sitt sommarprogram. Och inte bara det. Moréns kvintett bjöd verkligen på musikalisk spelglädje och underhållning av bästa märke.

Det var på tisdagskvällen, den 21 juni, som jazzklubben inledde sitt sommarprogram. Premiärprogrammet genomfördes på Restaurang Piren i Ludvika som var fylld till sista plats.

På scenen fanns, som redan nämnts, Moréns kvintett som består av Gunnar Morén, fiol, Eva Helena Morén, fiol och sång, Göran Israelsson, gitarr och sång, Tomas Montelius, bas och Conny Lundström, trummor.

Den välspelande kvintetten bjöd på en hel del ”gamla godingar”, men också på en hel del mindre kända låtar. Och den fulltaliga publiken var i allra högsta grad med på ”noterna” och applåderna var både många och långa.

Det blev med andra ord en minnesvärd kväll på Piren med fin stämning och trevlig musik framförd av skickliga musiker.

Många i publiken konstaterade också det fantastiska i att det finns så skickliga musiker i Ludvikabygden.

Fullt hus på Piren
--------------------------------------------------------------------------

Fullt hus på Piren
--------------------------------------------------------------------------

Svängig hemvändarjazz

Det avhölls ett litet jubileum på Gammelgården i Ludvika härom dagen. Det bjöds nämligen på den femtonde upplagan av Hemvändarjazzen med de skickliga trumpetarna Lennart ”Kvarten” Axelsson och Kjell  Berglund.

Som vanligt bjöd de båda hemvändarna Lennart Axelsson och Kjell Berglund, med rötterna i Ludvika, på svängig jazz av bästa märke.

Att Lennart Axelsson och Kjell Berglund är skickliga jazzmusiker har de visat prov på tidigare, så ock nu. Och de backades upp på ett fint sätt av medmusikanterna Inger Hägglund, piano, Kjell Hägglund, trummor, Totti Allard, gitarr och Ingemar Lissmyr, bas.

Kvällen bjöd på ett varierat musikprogram då arrangörerna även engagerat trion Ing-Marie Lerström, sång, Göran Israelsson, gitarr och sång, samt Tomas Montelius, bas. Tillsammans bjöd de på fyra låtar som på ett fint sätt kompletterade det övriga programmet.

Det enda negativa som kan sägas om onsdagens jazzkväll är publiksiffran. Endast ett 60-tal kom vilket kan jämföras med det dubbla antalet tidigare år. För de 60-tal som kom blev dock kvällen lyckad.

Senaste kommentaren

13.10 | 11:01

Hej!
Stor eloge till Lasse med medarbetare, som ordnar dessa fantastiska jazzkväll ar!!
Synd att inte fler uppskattar /upptäcker
.
Massor med ✨ och 💕 hjärtan till er!
från "stamgäster i hörnet"

13.09 | 17:06

Pelle L omoderna fyran. Var ?

19.03 | 15:30

Hej!

Jag undrar om vi skulle få komma och spela hos er i höst.

Vi är förutom undertecknad:
Britta Virves Piano
Jon Henriksson Kontrabas
Karl-Henrik Ousbäck Trummor

Vi har nyligen släppt ett kritike

30.01 | 10:10

Jag vill boka två biljetter (pensionärer) till Klas Toressons session 16/2 -22. Är det bara att swisha beloppet och ange namn?

Dela den här sidan