Ludvika jazzklubbs konserter på restaurang New Dhaka i Gallerian startar kl 19

Onsdag 31 jan

Norrefalk – Nilsson – Dubé, se bilder och referat nedan

Det nya året inleds med ett gästspel av tre högklassiga musiker: Mats Norrefalk gitarr, Sebastian Dubé kontrabas och Micke Nilsson trummor. Det är med undantag av Micke Nilsson samma musiker som gjorde stormande succé i en konsert för fyra år sedan, den gången i Folkets Hus foajé. Trion spelar en musik som inte går att sortera in i något särskilt fack. Repertoaren består av jazzstandards, folk - och världsmusik, egenkomponerad musik med mera. Och det svänger något alldeles ohyggligt. Mats Norrefalk spelar på tre olika gitarrer: el – akustisk och tolvsträngad, han framträder i många olika sammanhang, bland annat som ständig ackompanjatör till Lill Lindfors. Sebastian Dubé, som spelar på en femsträngad bas, är basist i en av landets stora symfoniorkestrar, Svenska Kammarorkestern i Örebro, och inom folkmusiken i Ale Möller band.

Ett citat från en recensent efter en spelning i somras: ”De Örebrobaserade virtuoserna uppvisade otrolig dynamik, bländande samspel och ett mycket fräscht sound; jag golvades direkt.”

Onsdag 21 feb

Åstrand & Erlandsson duo presenterar Lena Swanberg, se bilder och referat nedan

Denna trio framför en spännande och varierad repertoar med bland andra välkända evergreens där den inte alltför vanliga sättningen med vibrafon, kontrabas och sång trakteras med stort samspel, dynamik och mycket spelglädje. Anders Åstrand spelar vibrafon och Robert Erlandsson kontrabas. De är två heltidsmusiker med lång erfarenhet av frilanslivet såväl i Sverige som utomlands. Här gör de ett samarbete med en av Sveriges mest framstående sångerskor Lena Swanberg.

Onsdag 14 mars

Karl Olandersson kvartett, se bilder och referat nedan

Karl Olandersson (bördig från Hedemora) en av Sveriges främsta och mest eftertraktade trumpetare kommer till jazzklubben med eget band. Han är känd för jazzpubliken bland annat från Stockholm Swing Alls Stars och Trinity. Den senare gruppen har gjort flera konserter i Ludvika genom åren. Karl Olandersson har inspirerats av jazzhistoriens alla trumpetgiganter, men har samtidigt hittat ett personligt sätt att uttrycka sig på som präglas av spontanitet, god teknik, distinkt rytm och harmonik och ett uttrycksfullt sound. Med sig har han en trio bestående av landets främsta musiker: Magnus Hjort piano, Martin Sjöstedt kontrabas och Daniel Fredriksson trummor. Publiken kan se fram emot en färgstark och omväxlande konsert med musik från den nya och hyllade skivan, där Karl Olandersson även bjuder på sång.

Onsdag 11 april

Ung jazz – Tre grupper från Musikkonservatoriet

Vårsäsongen på New Dhaka avslutas även i år med ett gästspel av elever från jazzlinjen på Musikkonservatoriet i Falun. Det är följande tre grupper som kommer att visa sina färdigheter och sin spelglädje: En bra tant i mitt liv, Bo´s bounce, Coffe hokkido. Fjolårets konsert blev mycket uppskattad av publiken. Frivillig entré.

Onsdag 30 maj

Scen 17 – Kulturskolans sångelever

Haffas, Folkets Hus kl 17.00

Arrangeras av Kulturskolan i samarbete med Jazzklubben och ABF. Fri entré.

Jazzkvällarna på New Dhaka startar kl 19.00 och är ett samarbete med ABF.

Entré: 150:- medlemmar 100:- Ungdom under 25 år fri entré.

Medlemsavgift 150:-/år. Bankgiro 751-7832. Hemsida: www.ludvikajazz.se

Jazzklubben håller årsmöte måndag 5 mars kl 18.00 i ABF-huset.

Information om tillgängligheten i vår konsertlokal:

Parkeringsplatser finns på Folkets Husparkeringen i kvarteret närmast öster om lokalen.

Trapporna har ledstänger och det finns hiss.

Toaletterna är handikappanpassade. 

Lokalen har bra belysning men inte ljudslinga vilket inte heller torde erfordras.

Norrefalk – Nilsson – Dubé, referat

Vilken festlig start det blev när Jazzklubbens vårprogrammet 2018 inleddes med trion Norrefalk – Nilsson – Dubé som bjöd på en kväll helt i publikens smak.

De bjöd på en något annorlunda men en mycket trevlig jazzkväll. Det annorlunda bestod i att låtarna som trion framförde knappast kan inordnas i någon speciell stil, utan det handlade mer om en lite vild men mycket trevlig blandning av olika musikstilar. Det kan även konstateras att det handlade om tre mycket skickliga musiker som välförtjänt belönades med både starka och långa applåder.

Bild och text: OVE HJ ANDERSSON

Sebastian Dubé, kontrabas, Micke Nilsson, trummor och Mats Norrefalk, gitarr bjöd på en svängig inledning av Ludvika Jazzklubbs vårprogram för 2018

Sebastian Dubé, kontrabas, Micke Nilsson, trummor och Mats Norrefalk, gitarr bjöd på en svängig inledning av Ludvika Jazzklubbs vårprogram för 2018

En sak är säker – det svängde verkligen om framträdandet och de tre bandmedlemmarna visade även en spelglädje som säkert smittade av sig på publiken som uppgick till ett 80-tal personer.

En sak är säker – det svängde verkligen om framträdandet och de tre bandmedlemmarna visade även en spelglädje som säkert smittade av sig på publiken som uppgick till ett 80-tal personer.

Åstrand & Erlandsson duo presenterar Lena Swanberg, referat

Att den något ovanliga sättningen vibrafon, kontrabas och sång fungerar alldeles utmärkt fick publiken på Jazzklubbens senaste jazzkväll ett fint och uppskattat smakprov på. De två mycket skickliga musiker, Anders Åstrand, vibrafon och Robert Erlandsson, kontrabas, samt utmärkte sångerskan Lena Swanberg bjöd den cirka 60 personer stora publiken på en mycket trevlig jazzstund.

På repertoaren stod en del så kallade jazzstandards, men också en och annan evergreens samt eget material. Och trion visade verkligen upp en fin spelglädje som även övergick i små trevliga lekfullheter. Speciellt Anders Åstrand visade på ett lekfullt sätt hur man på olika sätt kan traktera en vibrafon.

Lena Swanberg visade prov på att hon är en av landets mest framgångsrika jazzsångerskor.

Anders Åstrand, vibrafon, Robert Erlandsson, kontrabas och sångerskan Lena Swanberg.

Anders Åstrand, vibrafon, Robert Erlandsson, kontrabas och sångerskan Lena Swanberg.

Publiken, som uppgick till cirka 60 personer, uppskattade verkligen den jazzmusik som Åstrand & Erlandsson duo, tillsammans med Lena Swanberg bjöd på.

Publiken, som uppgick till cirka 60 personer, uppskattade verkligen den jazzmusik som Åstrand & Erlandsson duo, tillsammans med Lena Swanberg bjöd på.

Karl Olandersson kvartett, referat

Den tredje jazzkvällen för säsongen blev minst lika trevlig och uppskattad bland publiken som de två föregående. Om inte ännu mer uppskattad. Karl Olandersson kvartett bjöd verkligen på en färgstark jazzkväll.

Karl Olandersson kvartett består av Magnus Hjort, piano, Martin Sjöstedt, kontrabas, Karl Olandersson, trumpet och sång samt Daniel Fredriksson, trummor.

Karl Olandersson kvartett består av Magnus Hjort, piano, Martin Sjöstedt, kontrabas, Karl Olandersson, trumpet och sång samt Daniel Fredriksson, trummor.

Helt i enlighet med vad som utlovades i förhandsinformationen fick publiken uppleva en färgstark och omväxlande konsert med fyra mycket skickliga musiker. En del av låtarna som framfördes var så kallade jazzstandards, men kvartetten bjöd även på uppskattad musik från den nya och hyllade skivan där Karl Olandersson även bjuder på sång. Och sång från Karl Olanderssons sida fick publiken även höra vid framträdandet i Ludvika, vilket verkligen uppskattades av publiken som uppgick till cirka 70 personer.

Senaste kommentaren

13.10 | 11:01

Hej!
Stor eloge till Lasse med medarbetare, som ordnar dessa fantastiska jazzkväll ar!!
Synd att inte fler uppskattar /upptäcker
.
Massor med ✨ och 💕 hjärtan till er!
från "stamgäster i hörnet"

13.09 | 17:06

Pelle L omoderna fyran. Var ?

19.03 | 15:30

Hej!

Jag undrar om vi skulle få komma och spela hos er i höst.

Vi är förutom undertecknad:
Britta Virves Piano
Jon Henriksson Kontrabas
Karl-Henrik Ousbäck Trummor

Vi har nyligen släppt ett kritike

30.01 | 10:10

Jag vill boka två biljetter (pensionärer) till Klas Toressons session 16/2 -22. Är det bara att swisha beloppet och ange namn?

Dela den här sidan