Torsdag 20 juli kl 12.00

Kjell Berglunds trio på Hammarbacken, Ludvika. Se bild och referat nedan

För åttonde året i rad ger Kjell Berglunds trio en lättlyssnad sommarkonsert på Hammarbacken. Förutom Kjell Berglund på trumpet medverkar Totti Allard gitarr och Åke Gullberg kontrabas.

I samband med konserten sker utdelning av Lennart Wikströms jazzstipendium som i år går till Tilde Schweitzer trombon och Anton Brodin gitarr.

Arr: Ludvika kommun i samarbete med Ludvika jazzklubb och ABF.

 

Onsdag 16 augusti kl 19.00

Hemvändarjazz på Gammelgården, Ludvika.  Se bilder och referat nedan

Hemvändarjazzen i Långa Ladan på Gammelgården med de båda trumpetarna Lennart ”Kvarten” Axelsson och Kjell Berglund är en populär och mångårig tradition. Med sig på scenen har de följande musiker:

Totti Allard gitarr, Inger Hägglund piano, Göran Israelsson bas och Kjell Hägglund trummor.

Servering i pausen. Entré 120:-

Arr: Ludvika jazzklubb i samarbete med Hembygdsföreningen och ABF.

 

Höstprogrammet på restaurang New Dhaka. Musiken startar kl 19.

 

Information om tillgängligheten i vår konsertlokal:

Parkeringsplatser finns på Folkets Husparkeringen i kvarteret närmast öster om lokalen.

Trapporna har ledstänger och det finns hiss.

Toaletterna är handikappanpassade. 

Lokalen har bra belysning men inte ljudslinga vilket inte heller torde erfordras.

 

Onsdag 13 september

En hyllning till Django Reinhardt & Wes Montgomery. Se bilder och referat nedan.

Två av jazzens stora gitarrister hyllas av kritikerrosade Erik Söderlind på elgitarr tillsammans med Martin Widlund akustisk gitarr och Robert Erlandsson kontrabas. Kombinationen av elgitarr och akustisk gitarr skapar ett unikt sound bland svenska jazzband. Repertoaren består av kompositioner av Reinhardt och Montgomery varvat med väl valda standardlåtar som framförs med samspel och sväng på högsta nivå.

Onsdag 4 oktober

Bernt Rosengren kvartett. Se bilder och referat nedan.

Ett välkommet återbesök av en av landets största jazzmusiker genom tiderna: tenorsaxofonisten Bernt Rosengren. Bland alla utmärkelser och stipendier han fått genom åren kan nämnas att han belönats med ”Gyllene skivan” vid fem tillfällen något som ingen svensk musiker uppnått. Han backas upp av tre mycket kompetenta musiker: Stefan Gustafson piano, en av Skandinaviens bästa på kontrabas: Hans Backenroth och Bengt Stark trummor.

 

Onsdag 25 oktober

Ellen Andersson quartet. Se bilder och referat nedan.

Den hyllade unga gruppen Ellen Andersson quartet släppte för ett år sedan sin första skiva och i våras tillkännagavs att gruppen vunnit den prestigefyllda ”Gyllene skivan” för 2016 års bästa jazzutgivning. Unga vokalisten Ellen Anderson  har en av de mest särpräglade jazzrösterna i Sverige just nu och är förutom melodibärare och textförmedlare också en skicklig improvisatör. Övriga musiker i kvartetten är Anton Forsberg (med rötter i Ludvika) gitarr, Hannes Jonsson kontrabas och Sebastian Brydniak trummor. På repertoaren står flera välkända amerikanska standardlåtar.

Jazzkvällarna på New Dhaka startar kl 19.00 och är ett samarbete med ABF.

Entré: 150:- medlemmar 100:- Ungdom under 25 år fri entré.

Medlemsavgift 150:- Bankgiro 751-7832. Hemsida: www.ludvikajazz.se

 

Folkets Hus Aveny – Lördag 25 nov kl 17.00

Sandviken Big Band – En hyllning till Goodman och Basie. Se bilder och referat nedan.

Sandviken Big Band, som fyller 50 år nästa år, har gästat jazzklubben flera gånger och vid senaste besöket för fem år sedan bjöd man på en mycket uppskattad konsert med enbart Count Basie låtar. När storbandet nu gör ett efterlängtat återbesök blir det i form av en hyllning till både Count Basie och Benny Goodman uppdelat på två avdelningar. Klarinettsolist i Goodman konserten är Krister Andersson som sitter i bandets saxsektion. Han tillhör sedan länge landets elit på tenorsaxofon men är även en skicklig klarinettist.

Biljetter säljs vid entrén. Entré kr 200:- 

Obs! Konserten äger rum på Folkets Hus Aveny, Ludvika och sker i samarbete med ABF

Kjell Berglunds trio, referat

Den traditionella Lunchjazzkonserten på Hammarbacken i Ludvika brukar locka en förhållandevis stor publik. Och årets konsert utgjorde inget undantag. Cirka 180 personer kom till Hammarbacken och de fick lyssna till ett jazzprogram framfört av Kjell Berglunds trio. Samt som extra krydda på tillställningen vara med om utdelning av Lennart Wikströms jazzstipendium.

Text och bild: Ove Andersson

För huvudprogrammet på Hammarbacken svarade Kjell Berglunds trio som består av Kjell Berglund, trumpet, Åke Gullberg, bas och Totti Allard, gitarr.

För huvudprogrammet på Hammarbacken svarade Kjell Berglunds trio som består av Kjell Berglund, trumpet, Åke Gullberg, bas och Totti Allard, gitarr.

Hemvändarjazz, referat

Det blev precis så trivsamt som det brukar vara när traditionella Hemvändarjazzen arrangerades på Gammelgården i Ludvika. ”Hemvändarna” Kjell Berglund och Lennart ”Kvarten” tycktes vara på strålande spelhumör, liksom deras skickliga medmusikanter Totti Allard, gitarr, Inger Hägglund, piano, Göran Israelsson, bas och Kjell Hägglund, trummor.

Som vanligt när dessa skickliga musiker står på scenen bjöds publiken på en trivsam jazzkväll med en fin blandning av svängiga jazzlåtar och lite lugnare sådana. Men även en och annan så kallas ”gammal goding” fanns på repertoaren.

Ett mycket uppskattat inslag under kvällen var inhoppet av två verkliga veteraner inom musiken i Ludvikabygden – Folke E Larsson, piano och Ingemar Lissmyr, bas. Deras medverkan i en av låtarna blev mycket uppskattat av publiken.

Det enda lite negativa med årets hemvändarjazz var möjligen publiksiffran, cirka 70 personer.

Text och bild: Ove Andersson

Hemvändarjazzens huvudpersoner var trumpetarna Lennart ”Kvarten” Axelsson och Kjell Berglund. Mellan dem skymtar basisten Göran Israelsson.

Hemvändarjazzens huvudpersoner var trumpetarna Lennart ”Kvarten” Axelsson och Kjell Berglund. Mellan dem skymtar basisten Göran Israelsson.

Ett uppskattat inslag under jazzkvällen var inhoppet av Ingemar Lissmyr, bas och Folke E Larsson, piano

Ett uppskattat inslag under jazzkvällen var inhoppet av Ingemar Lissmyr, bas och Folke E Larsson, piano

En hyllning till Django Reinhardt & Wes Montgomery, referat

Musikerna presenteras

Musikerna presenteras

Vilken lyckad höstupptakt det blev! För den lyckade upptakten svarade trion Erik Söderlind, Martin Widlund och Robert Erlandsson.

När Ludvika jazzklubb på onsdagskvällen bjöd in till höstens första jazzkväll på Restaurang New Dhaka, i Gallerian i Ludvika, stod en hyllning till två av jazzens stora gitarrister på programmet: Django Reinhardt och Wes Montgomery. För hyllningen svarade kritikerrosade Erik Söderling, på elgitarr, Martin Widlund, akustisk gitarr och Robert Erlandsson, kontrabas.

Repertoaren bestod till största delen av kompositioner av Reinhardt och Montgomery som dock varvades på ett fint sätt med en del standardlåtar. Att musiken uppskattades av publiken framgick med klar tydlighet genom alla de kraftiga applåder som trion belönades med.

 

Bildtext och foto: OVE HJ ANDERSSON

Trion Erik Söderlind, gitarr, Robert Erlandsson, kontrabas och Martin Widlund, gitarr, svarade för musiken vid Ludvika jazzklubbs höstupptakt.

Publiken bestod av ett 70-tal personer som fick uppleva en fin jazzkväll med ett för svensk jazzmusik något unikt, men mycket trivsamt, sound.

Bernt Rosengren kvartett, referat

Bernt Rosengren, en legendar inom jazzmusiken.

Bernt Rosengren, en legendar inom jazzmusiken.

Det blev ett välkommet återbesök på onsdagskvällen den 4 oktober när en av landets största jazzmusiker genom tiderna, tenorsaxofonisten Bernt Rosengren gästade Ludvika jazzklubb. Senast det begav sig var för cirka fem år sedan. Och nu, liksom då, bjöd Bernt Rosengren, tillsammans med skickliga medmusikanterna Stefan Gustafson, piano, Hans Backenroth, kontrabas och Bengt Stark, trummor, på en trivsam och minnesvärd afton.

Kvartetten framförde naturligtvis en och annan låt från det nyligen utkomna albumet Songs. Och i övrigt stod bland annat flera välkända standardlåtar på programmet.

 

BILD OCH TEXT: OVE HJ ANDERSSON

Bernt Rosengren kvartett som underhöll vid jazzkvällen i Ludvika. Från vänster: Stefan Gustafson, piano, Hans Backenroth, kontrabas, Bernt Rosengren, tenorsaxofon och Bengt Stark, trummor.

Publiken uppgick till cirka 60-talet personer som under kvällen visade sin uppskattning genom att ge kvartetten både många och långa applåder.

Ellen Andersson, referat

Ellen Andersson visade prov på att hon är en skicklig jazzsångerska och hon backades upp av tre mycket skickliga musiker. Tillsammans bjöd de på en jazzkväll med en fin blandning av kända och mindre kända amerikanska standardmelodier framförda med en personlig stil och en hel del improvisation som helt gick i publikens smak.

BILD OCH TEXT: OVE HJ ANDESRSON

Förutom Ellen Andersson, sång består gruppen av Anton Forsberg, gitarr, Hannes Jonsson, kontrabas och Sebastian Brydniak, trummor.

Förutom Ellen Andersson, sång består gruppen av Anton Forsberg, gitarr, Hannes Jonsson, kontrabas och Sebastian Brydniak, trummor.

Jazzsångerskan Ellen Andersson

Gitarristen Anton Forsberg

Vi kunde räkna in säsongens största publiksiffra när Ellen Andersson quartet gästade klubbens senaste jazzkväll. Arrangemanget lockade cirka 100 personer.

Vi kunde räkna in säsongens största publiksiffra när Ellen Andersson quartet gästade klubbens senaste jazzkväll. Arrangemanget lockade cirka 100 personer.

SBB, referat

Lördagens evenemang med Sandviken Big Band i Folkets Hus Aveny i Ludvika blev till en högtidsstund för alla storbandsälskare i publiken, som uppgick till 175 personer. SBB som sedan länge räknas som kanske landets allra bästa amatörstorband visade verkligen sin klass i denna konsert. Bandets ledare och presentatör Åke Björnänge berättade att man fyller 50 år nästa år och nämnde också att en som varit med från start är trombonisten Curt Carlberg.

Konserten var uppdelad i två avdelningar där bandet före paus bara spelade låtar som förknippas med Count Basie. När storbandet spelar Basie är man nog som allra bäst och det var också ett fräscht och spänstigt framförande med många för publiken välkända låtar som Splanky, Li´l Darling, April in Paris, One O´ clock Jump med flera, där flera av bandmedlemmarna framträdde som solister.

Efter paus blev det musik av ett helt annat slag när klarinettisten Krister Andersson tog plats framför mikrofonen. På sitt huvudinstrument tenorsaxofon tillhör han sedan länge den svenska jazzeliten, (med ett par framträdanden på Ludvika jazzklubb på senare tid) men att han skulle visa sig vara en sådan skicklig klarinettist var det nog få som visste. Han framträdde med ett magnifikt spel i varenda låt efter paus med musik bland annat av klarinettgiganter som Artie Shaw och Benny Goodman. Publiken belönade honom med starka applåder och efter slutnumret Benny Goodmans Goodbye så applåderade man också fram ett extranummer som blev Basielåten Shiny stockings. Men då fick Krister Andersson rusa till logen och hämta sin tenorsaxofon och slå sig ner i saxsektionen igen.

Det finns ingen video

Kommentarer

Mvh Birgith

Hej! Roligt att se Er. återinflyttat till Ludvika

19.09.2017 15:57

Senaste kommentaren

13.10 | 11:01

Hej!
Stor eloge till Lasse med medarbetare, som ordnar dessa fantastiska jazzkväll ar!!
Synd att inte fler uppskattar /upptäcker
.
Massor med ✨ och 💕 hjärtan till er!
från "stamgäster i hörnet"

13.09 | 17:06

Pelle L omoderna fyran. Var ?

19.03 | 15:30

Hej!

Jag undrar om vi skulle få komma och spela hos er i höst.

Vi är förutom undertecknad:
Britta Virves Piano
Jon Henriksson Kontrabas
Karl-Henrik Ousbäck Trummor

Vi har nyligen släppt ett kritike

30.01 | 10:10

Jag vill boka två biljetter (pensionärer) till Klas Toressons session 16/2 -22. Är det bara att swisha beloppet och ange namn?

Dela den här sidan