Ludvika jazzklubb våren 2017 i Gallerian på restaurang New Dhaka

Onsdag 25 jan

Pierre Swärd Jazz´n Soul Group, se bilder och referat nedan

Det nya året på Gallerian rivstartar med en favorit i repris: Borlängesonen Pierre Swärds trio. Förutom Swärd på hammondorgel B3 (och sång) medverkar Jan Ottesen gitarr och Jocke Ekberg trummor. Gruppens repertoar består av jazz, soul, blues och funk som blandas friskt i allt från hårdsvängande ruffiga låtar till stillsamma ballader. Trion drog storpublik vid sitt besök för tre år sedan.

 

Onsdag 22 feb

Vivian Buczek & Martin Sjöstedt trio – Dear Ella 100 år, se bilder och referat nedan

År 2017 firas 100-årsminnet av jazzsångerskan Ella Fitzgerald som gick under hedersbenämningen ”The first lady of jazz”.  Den som ger henne sin hyllning är Vivian Buczek, en av våra främsta jazzsångerskor som rosas av pressen: ” Hon har allt -känsla, timing, rytmik, frasering, artikulation och humor”. Dear Ella ger jazzälskare en ny, annorlunda upplevelse av legenden, genom Vivian och pianisten Martin Sjöstedt som med sin trio sätter sin mycket personliga färg på musiken. Det är jazz, blues, sväng, scat, glädje och lite tårar. Det är Ella.

 

Onsdag 15 mars

The Ellingtonians  -  Hyllning till Duke Ellington, se bilder och referat nedan

Duke Ellington (1898 – 1974) räknas som en av de mest betydelsefulla personerna inom jazzen. Han var pianist, orkesterledare, kompositör och arrangör . The Ellingtonians är ett sjumannaband från i huvudsak norra Dalarna under ledning av Leif Borgert som denna kväll kommer att framföra musik som förknippas med Duke Ellington. Låtklassiker som In a mellow tone, Satin Doll, It don´t mean a thing, Caravan med flera. The Ellingtonians har följande sättning: Torbjörn Isaks trumpet, Alexandra Särström saxofoner, Leif Borgert saxofoner/piano /arr, Åsa Sundstedt accordeon, Oskar Bond piano, Anders Olsson bas, Hans-Erik Grandin trummor, Nina Segerstedt sång.

 

Onsdag 5 april 

Karin Hammar Fab 4, se bilder och referat nedan

Karin Hammar är en av landets stora trombonister som förekommer i många olika sammanhang. Till Gallerian kommer hon med sitt eget band Karin Hammar Fab 4. Övriga musiker i kvartetten är Max Schultz gitarr, Niklas Fernqvist kontrabas och Fredrik Rundqvist trummor. Gruppen spelar en melodiös jazz men har också ett bluesigt och öppet sound färgat av mästerlige Max Schultz gitarrspel.

 

Onsdag 26 april

Ung jazz – Tre grupper från Musikkonservatoriet, se bilder och referat nedan

Det var ett tag sedan som jazzklubben gästades av elever från jazzlinjen på Musikkonservatoriet i Falun. Nu är det dags för tre grupper att visa sina färdigheter, alla med fantasifulla namn: Lemon Trip, Klart grabben skall ha en husbil och Bossa Nova Babys.  Tidigare gästspel har varit mycket uppskattade.   Frivillig entré.

 

Onsdag 31 maj kl 17

Haffas, Folkets Hus

Scen 17 – Kulturskolans sångelever och Lärarensemblen.

Arrangör: Kulturskolan i samarbete med jazzklubben och ABF. Fri entré.

 

Jazzkvällarna på restaurang New Dhaka i Gallerian startar kl 19.00 och är ett samarbete med ABF.

Entré 140:-,  medlemmar 100:-. Ungdom under 25 år fri entré.

Medlemsavgift 150:-. Bankgiro 751-7832.

 

Jazzklubbens årsmöte äger rum måndagen den 6 mars kl 18.00

i ABF-huset, Köpmansgatan 1. VÄLKOMNA!

Information om tillgängligheten i vår konsertlokal i Gallerian

Parkeringsplatser finns på Folkets Husparkeringen i kvarteret närmast öster om lokalen.

Trapporna har ledstänger och det finns hiss.

Toaletterna är handikappanpassade. 

Lokalen har bra belysning men inte ljudslinga vilket inte heller torde erfordras.

 

Pierre Swärd Jazz´n Soul Group, referat

Vilken lyckad säsongsupptakt det blev för Ludvika Jazzklubb. Den som svarade för den fina upptakten var Pierre Swärd och hans Jazz´n Soul Group, en ”favorit i repris” som gjorde succé för tre år sedan då trion senast gästade Ludvika. Och succé blev det även denna gång även om publiksiffran, cirka 75 personer, kanske var i minsta laget.

De som bjöd på den härliga musiken var från vänster Jan Ottesen gitarr, Jocke Ekberg trummor och Pierre Swärd, hammondorgel och sång.

De tre fick ta emot publikens jubel och stående ovationer efter flera av låtarna. Så onsdagskvällen blev i allra högsta grad en mycket fin upptakt på jazzklubbens vårprogram.

Pierre Svärd

Jan Ottesen

Jocke Ekberg

Vivian Buczek med Martin Sjöstedts trio, referat

Jazzsångerskan Vivian Buczek och Martin Sjöstedt trio bjöd på en fin hyllning till Ella Fitzgerald när de gästade jazzklubben i Ludvika.

Jazzsångerskan Vivian Buczek och Martin Sjöstedt trio bjöd på en fin hyllning till Ella Fitzgerald när de gästade jazzklubben i Ludvika.

Fortsättningen på Ludvika Jazzklubbs vårprogram blev en minst lika lyckad tillställning som säsongspremiären för en tid sedan. Vid säsongsupptakten bjöd jazzklubben på en favorit i repris, nämligen Pierre Swärd Jazz´n Soul Group. Vid fortsättningen på onsdagskvällen, den 22 februari, var det istället en helt ny bekantskap som svarade för underhållningen och såg till att det blev en lyckad kväll – Vivian Buczek med Martin Sjöstedt trio.


Sångerskan Vivian Buczek visade prov på såväl fin känsla som timing och inte minst en hel del humor. Hon backades även upp på ett fantastiskt sätt av trion Martin Sjöstedt, piano, Niklas Fernquist, kontrabas och Johan Löfcrantz Ramsey på trummor.


I år firas 100-årsminnet av jazzångerskan Ella Fitzgerald vilket Vivian Buczek och trion har tagit fasta på. Kvällen blev helt igenom en fin hyllning till ”The first lady of jazz” som Ella Fitzgerald brukar kallas.

Johan Löfcrantz Ramsey

Niklas Fernquist

The Ellingtonians, referat

FOTO: OVE ANDERSSON

FOTO: OVE ANDERSSON

De skickliga musikerna framförde både kända och mindre kända stycken av Ellington. Utöver ledaren Leif Borgert, tenor/barytonsax/piano, samt sångerskan Nina Segerstedt, består The Ellingtonians av: Torbjörn Isaks, trumpet/flygelhorn, Hiroko Nishikawa, altsax, Åsa Sundstedt, accordeon, Oskar Bond, piano, Anders Olsson, bas och Hans-Erik Grandin, trummor.

Leif Borgert, som svarar för den musikaliska ledningen och arrangemangen, berättade på ett trevligt och intressant sätt om Duke Ellington och hans musik.

Sångerskan Nina Segerstedt visade prov på att hon är en skicklig jazzsångerska.

Kvällen blev en fin hyllning helt i publikens smak till jazzmusikern och kompositören Duke Ellington (1898-1974). Publiken uppgick till cirka 90 personer vilket är publikrekord för vårens program. Och den gav musikerna i sjumannabandet och sångerskan Nina Segerstedt både många och långa applåder.

Karin Hammar Fab 4, referat

Att Karin Hammar är en av landets verkligt stora trombonister fick publiken vid jazzkvällen den 5 april verkligen höra prov på. Tillsammans med sina skickliga medmusikanter Andreas Hourdakis, gitarr, Niklas Fernqvist, kontrabas och Fredrik Rundqvist, trummor, bjöd hon på en i allra högsta grad trevlig och underhållande jazzkväll. Karin Hammar visade även prov på att hon är en utmärkt jazzsångerska. Och vad säkert många i publiken fascinerades av var Andreas Hourdakis mästerliga gitarrspel.

Det mesta som kvartetten framförde hade Karin Hammar själv skrivit och det handlade om en omväxlande melodiös jazzmusik med tydliga influenser från såväl bluesen som den brasilianska musiken.

Publiken uppgick till närmare 70 personer.

Ung jazz – Tre grupper från Musikkonservatoriet, referat

Det bjöds verkligen på äkta spelglädje vid säsongens sista jazzkväll på Restaurang New Dhaka i Ludvika. För spelglädjen svarade medlemmarna i tre grupper från Musikkonservatoriets jazzlinje i Falun. Det var grupperna med de fantasifulla namnen Bossa Nova Babys, Lemon Trip och Klart grabben ska ha en husbil.

Det gick inte att ta miste på publikens uppskattning av vad de fick höra. Och det hördes en hel del positiva kommentarer beträffande musikernas skicklighet. Säsongsavslutningen för Ludvika jazzklubb blev med andra ord en minst lika lyckad tillställning som de övriga jazzkvällarna under vintern och våren.

Samtliga bandmedlemmar går på Musikkonservatoriets jazzlinje i Falun och de bjöd på en kväll fylld med medryckande musik, allt ifrån traditionell jazz till svängig gladjazz.

Samtliga bandmedlemmar går på Musikkonservatoriets jazzlinje i Falun och de bjöd på en kväll fylld med medryckande musik, allt ifrån traditionell jazz till svängig gladjazz.

Bossa Nova Babys

Bossa Nova Babys

Ett smakprov på deras musik

Lemon Trip

Lemon Trip

Ett smakprov till!

Klart grabben skall ha en husbil

Klart grabben skall ha en husbil

Kommentarer

Håkan Nyqvist

15.05.2017 21:14

Hej!
Jag heter Håkan Nyqvist och är konstnärlig ledare för jazzgruppen Horncraft.
Nu är vi i fas med en ny spännande produktion som vi kallar "The Kärrtorp Session".
Det är ett konsertprogram arranger

Leif Borgert

06.02.2017 10:30

Vi ser fram emot att besöka Ludvika jazzklubb med Ellingtonmusik i bagaget den 15 mars. Hoppas ni ska trivas med oss. Hälsn Leif Borgert och The Ellingtonians

Ulf Hellbacken

14.01.2017 09:44

Sitter just nu i min refuge i södra Spanien och tar del av hemsidan. Kan bara gratulera till en mycket informativ uppläggning av vårens program för jazzpubliken i Ludvika.

Senaste kommentaren

13.10 | 11:01

Hej!
Stor eloge till Lasse med medarbetare, som ordnar dessa fantastiska jazzkväll ar!!
Synd att inte fler uppskattar /upptäcker
.
Massor med ✨ och 💕 hjärtan till er!
från "stamgäster i hörnet"

13.09 | 17:06

Pelle L omoderna fyran. Var ?

19.03 | 15:30

Hej!

Jag undrar om vi skulle få komma och spela hos er i höst.

Vi är förutom undertecknad:
Britta Virves Piano
Jon Henriksson Kontrabas
Karl-Henrik Ousbäck Trummor

Vi har nyligen släppt ett kritike

30.01 | 10:10

Jag vill boka två biljetter (pensionärer) till Klas Toressons session 16/2 -22. Är det bara att swisha beloppet och ange namn?

Dela den här sidan