Musikerna

Mats Engström är verksam som frilansande arrangör, notskrivare och trumslagare sedan mitten av 90-talet. Han driver det egna bandet Ambassadeur, ett 13-mannaband i Las Vegas-stil och spelar permanent med Leif Kronlunds orkester och Skansens storband.

Han tar med sig några musikaliska vänner från hemstaden Uppsala:

Patrik Skogh, är trumpetare, (ursprungligen från Sandviken) frilans och ofta anlitad (främst som förste trumpetare) av t.ex. Stockholm Jazz Orchestra, Tolvan Big Band, Norrbotten Big Band, Bohus Big Band och Nord Deutsche Rundfunk i Hamburg.

Mikael Skoglund är pianist, frilans, samt arrangör och bl.a. kapellmästare åt Claes Janson .

Per V Johansson är basist, frilans och anställd på länsmusiken i Uppland, Trio X .

På tenorsaxofon dyker hemmasonen Thord Önnerud upp.

Rapport från en åhörare

Jag vet inte om Engströms på Statorvägen var ängsliga när dom skickade pojkvaskern Mats till Uppsala en gång i tiden. Alla föräldrar är ju en smula ängsliga att deras telningar ska hamna i dåligt sällskap när de hamnar i Stora Staden. Engströms kan vara lugna.

I kväll kom trumslageriarbetare Mats Engström hem och visade upp sina kamrater på Ludvika Jazzklubb, ett gäng prydliga pojkar utan betydande hämningar på den musikaliska avdelningen. En viss stolhet kunde spåras vid Engströms bord på Gallerian. Med all rätt.

Det svängde nästan onödigt häftigt emellanåt. Mats hade god hjälp av trumpetaren Patrik Skogh, pianisten Mikael Skoglund och basisten Per V Johansson. För att få den rätta hemskänslan hade Mats också städslat sin gamle (70) kapellmästare från Ludvika Storband, Thord Önnerud. Resultatet mynnade ut i musikalisk sämja av njutbar sort. Synd bara att inte flera medlemmar och Ludvikabor trotsat kylan. Vi som fanns på plats kunde notera att det bjöds musik som fick oss att frysa.

Gott Nytt Jazzår!

Mats Engström

Mikael Skoglund

Thord Önnerud och Patrik Skogh

Senaste kommentaren

13.10 | 11:01

Hej!
Stor eloge till Lasse med medarbetare, som ordnar dessa fantastiska jazzkväll ar!!
Synd att inte fler uppskattar /upptäcker
.
Massor med ✨ och 💕 hjärtan till er!
från "stamgäster i hörnet"

13.09 | 17:06

Pelle L omoderna fyran. Var ?

19.03 | 15:30

Hej!

Jag undrar om vi skulle få komma och spela hos er i höst.

Vi är förutom undertecknad:
Britta Virves Piano
Jon Henriksson Kontrabas
Karl-Henrik Ousbäck Trummor

Vi har nyligen släppt ett kritike

30.01 | 10:10

Jag vill boka två biljetter (pensionärer) till Klas Toressons session 16/2 -22. Är det bara att swisha beloppet och ange namn?

Dela den här sidan