Klart med årets jazzstipendium

Jonas Liljeberg, foto privat

Jonas Liljeberg, foto privat

Lennart Wikströms jazzstipendium går i år till Jonas Liljeberg. Jonas spelar saxofon och kommer från Mora, men har de senaste sju åren bott i Stockholm. Han har studerat på Södra latins musiklinje och går nu på Lunnevads folkhögskola.

Juryns motivering: ” Jonas Liljeberg har med djärva solon visat prov på teknisk flexibilitet, teoretiskt kunnande och fin tonbildning. En lovande talang som är på god väg att utveckla ett personligt sound på sitt instrument”.

Stipendiesumman på kr 40.000 får han mottaga i samband med en lunchjazzkonsert på Hammarbacken i Ludvika den 25 juli.

Stipendieutdelningen

Jonas Liljeberg och Lasse Persson. Foto Hans Danielsson

Jonas Liljeberg och Lasse Persson. Foto Hans Danielsson

Vid konserten på Hammarbacken delades Lennart Wikströms jazzstipendium ut för fjärde gången till en musikstuderande ungdom ej över 21 år och född eller boende i Dalarna. Årets stipendietagare, tenorsaxofonisten Jonas Liljeberg född och uppvuxen i Mora men numera boende i Stockholm, var på plats och fick mottaga en prischeck på kr 40.000 och dessutom höra juryns motivering: ”Jonas Liljeberg har med djärva solon visat prov på teknisk flexibilitet, teoretiskt kunnande och fin tonbildning. En lovande talang som är på god väg att utveckla ett personligt sound på sitt instrument.”

"Whisper not" med trion

Foto Hans Danielsson

Foto Hans Danielsson

Tillsammans med trion Kjell Berglund trumpet, Hans Loelv piano och Pal Johnsson kontrabas visade han sedan i ett par låtar (Whisper Not och Charlie Parker låten Au Privave) varför han fått årets stipendium. Han belönades med starka applåder från den 160 personer stora publiken, som tycktes stortrivas i det vackra vädret i den vackra miljön på Hammarbacken. Trion gav för övrigt en mycket uppskattad konsert i anslutning till stipendieutdelningen.

Senaste kommentaren

13.10 | 11:01

Hej!
Stor eloge till Lasse med medarbetare, som ordnar dessa fantastiska jazzkväll ar!!
Synd att inte fler uppskattar /upptäcker
.
Massor med ✨ och 💕 hjärtan till er!
från "stamgäster i hörnet"

13.09 | 17:06

Pelle L omoderna fyran. Var ?

19.03 | 15:30

Hej!

Jag undrar om vi skulle få komma och spela hos er i höst.

Vi är förutom undertecknad:
Britta Virves Piano
Jon Henriksson Kontrabas
Karl-Henrik Ousbäck Trummor

Vi har nyligen släppt ett kritike

30.01 | 10:10

Jag vill boka två biljetter (pensionärer) till Klas Toressons session 16/2 -22. Är det bara att swisha beloppet och ange namn?

Dela den här sidan