Lennart Wikströms jazzstipendium, som kan sökas av musikstuderande ej över 21 år och bosatta eller födda i Dalarna, delas i år ut för tredje gången.

Juryn har beslutat att årets stipendium på kr 30.000 skall delas mellan sångerskan Ylva Holmdahl och saxofonisten Sandra Johansson.

Lennart Wikströms jazzstipendium kommer att delas ut i samband med en lunchjazzkonsert på Hammarbacken i Ludvika den 26 juli.

Sandra Johansson

Sandra Johansson, bosatt i Falun, avslutar i dagarna en treårig utbildning på jazzlinjen vid Musikkonservatoriet i Falun och i hennes fall lyder juryns motivering: ” Med vacker och själfull ton gör Sandra Johansson tolkningar som verkligen berör. En saxofonist som med sin personliga stil har framtiden för sig”.

Ylva Holmdahl

Ylva Holmdahl från Leksand studerar för närvarande på Fridhems folkhögskola i Skåne, men har innan dess genomgått en tvåårig utbildning på jazzlinjen vid Musikkonservatoriet i Falun. Så här lyder juryns motivering: ”Ylva Holmdahl visar prov på stor musikalitet; med glasklar intonation och personlig stil kan hon förmedla allt från vackra tolkningar till busig experimentlusta”.

Senaste kommentaren

13.10 | 11:01

Hej!
Stor eloge till Lasse med medarbetare, som ordnar dessa fantastiska jazzkväll ar!!
Synd att inte fler uppskattar /upptäcker
.
Massor med ✨ och 💕 hjärtan till er!
från "stamgäster i hörnet"

13.09 | 17:06

Pelle L omoderna fyran. Var ?

19.03 | 15:30

Hej!

Jag undrar om vi skulle få komma och spela hos er i höst.

Vi är förutom undertecknad:
Britta Virves Piano
Jon Henriksson Kontrabas
Karl-Henrik Ousbäck Trummor

Vi har nyligen släppt ett kritike

30.01 | 10:10

Jag vill boka två biljetter (pensionärer) till Klas Toressons session 16/2 -22. Är det bara att swisha beloppet och ange namn?

Dela den här sidan