2022 års stipendium

Lennart Wikströms jazzstipendium delas i år ut för tolfte gången. En enig jury har beslutat att stipendiet tilldelas två unga musikstuderande från Dalarna: Milou Nieminen sång och Ante Rousu tenorsaxofon som får dela på stipendiesumman kr 40.000:-

Milou Nieminen

Foto: Privat

Foto: Privat

Milou Nieminen, 18 år, kommer från Sågmyra. Hon har i vår avslutat tre års studier på jazzlinjen vid Musikkonservatoriet i Falun. Juryns motivering: ” Med hängivenhet och känsla levererar Milou Nieminen varma tolkningar av jazzens evergreens. Lägg till förmågan till fängslande improvisationer och du har receptet på en framtida jazzstjärna”.

Ante Rousu

Foto: Privat

Foto: Privat

Ante Rousu, 18 år, kommer från Vikarbyn. Han har i vår avslutat tre års studier på jazzlinjen vid Musikkonservatoriet i Falun. Juryns motivering: ” Med mycket energi och entusiasm testar Ante Rousu gränserna i sina improvisationer och vi hör tydliga spår från jazzens tungviktare. Engagerande är bara förnamnet! Vi spår en spännande framtid”

Senaste kommentaren

13.10 | 11:01

Hej!
Stor eloge till Lasse med medarbetare, som ordnar dessa fantastiska jazzkväll ar!!
Synd att inte fler uppskattar /upptäcker
.
Massor med ✨ och 💕 hjärtan till er!
från "stamgäster i hörnet"

13.09 | 17:06

Pelle L omoderna fyran. Var ?

19.03 | 15:30

Hej!

Jag undrar om vi skulle få komma och spela hos er i höst.

Vi är förutom undertecknad:
Britta Virves Piano
Jon Henriksson Kontrabas
Karl-Henrik Ousbäck Trummor

Vi har nyligen släppt ett kritike

30.01 | 10:10

Jag vill boka två biljetter (pensionärer) till Klas Toressons session 16/2 -22. Är det bara att swisha beloppet och ange namn?

Dela den här sidan