2020 års stipendium

Lennart Wikströms jazzstipendium delas i år ut för tionde gången. En enig jury har beslutat att stipendiet tilldelas två unga musikstuderande från Dalarna: Isabella Lissars sång och Bo Nygårds gitarr som får dela på stipendiesumman kr 40.000:-

Sångerskan Isabella Lissars är 20 år och kommer från Hedemora. I fjol avslutade hon sina studier på Musikkonservatoriets jazzlinje i Falun och har sedan dess studerat på bland annat Sjöviks folkhögskola.

Juryns motivering: ”Isabella Lissars levererar jazz med ett personligt uttryck och ett väl utvecklat tonspråk. Vi spår en lysande framtid för denna unga sångerska som redan sticker ut i mängden”.

Gitarristen Bo Nygårds är 19 år och kommer från Falun. Han har under våren avslutat sina studier på Musikkonservatoriets jazzlinje i Falun.

Juryns motivering: ” Med rötter djupt förankrade i jazztraditionen spelar Bo Nygårds nyanserat och svängigt på ett sätt vi är säkra på att Wes Montgomery hade uppskattat. Vi är exalterade att se vart detta tar vägen i framtiden för denne unge man som redan har full koll på harmoni, rytmik och melodi”.

Under alla år har stipendieutdelningen varit ett stående och populärt inslag i en sommarjazzkonsert med Kjell Berglunds trio. På grund av coronapandemin  är den konserten tyvärr inställd.

Stipendierna delades i år ut vid en informell träff på Musikkonservatoriet i Falun.

Senaste kommentaren

13.10 | 11:01

Hej!
Stor eloge till Lasse med medarbetare, som ordnar dessa fantastiska jazzkväll ar!!
Synd att inte fler uppskattar /upptäcker
.
Massor med ✨ och 💕 hjärtan till er!
från "stamgäster i hörnet"

13.09 | 17:06

Pelle L omoderna fyran. Var ?

19.03 | 15:30

Hej!

Jag undrar om vi skulle få komma och spela hos er i höst.

Vi är förutom undertecknad:
Britta Virves Piano
Jon Henriksson Kontrabas
Karl-Henrik Ousbäck Trummor

Vi har nyligen släppt ett kritike

30.01 | 10:10

Jag vill boka två biljetter (pensionärer) till Klas Toressons session 16/2 -22. Är det bara att swisha beloppet och ange namn?

Dela den här sidan