Klart med årets stipendiater!

Juryn för Lennart Wikströms jazzstipendium hade i år rekordmånga ansökningar med flera starka kandidater att välja bland. En enig jury har beslutat att Lennart Wikströms jazzstipendium 2019 delas ut till två unga musikstuderande från Dalarna: Fabian Erkelius piano och Dag Weibel gitarr. De får dela på stipendiesumman kr 40.000

Lennart Wikströms jazzstipendium delas ut vid  lunchjazzkonserten med Kjell Berglunds trio tisdagen den 30 juli kl 12.00 på Hammarbacken i Ludvika. De båda stipendiaterna kommer då också att framträda tillsammans med trion.

Fabian Erkelius

Pianisten Fabian Erkelius är 20 år och kommer från Falun. Han studerar för närvarande på jazzlinjen på Skurups folkhögskola.

Juryns motivering: ” Fabian har ett driv i sitt spel som tillsammans med ett moget tonspråk och säker artikulation av fraser får oss att tro att han är flera år äldre än sina blott 20. Här pratar vi om en jazzmusiker på väg in i proffslivet, som förutom starka solistiska egenskaper, kan skriva intressanta och starka kompositioner som känns nya och fräscha".

Dag Weibel

Gitarristen Dag Weibel är 19 år och kommer från Hedemora. I vår avslutar han sina studier på Musikkonservatoriet i Falun för att till hösten börja på jazzlinjen på Skurups folkhögskola.

Juryns motivering: ” Dag har redan utvecklat ett eget uttryck i sitt spel. Som gitarrist är det lätt att gömma sig bakom effektpedaler, men det är inget som behövs i Dags fall. Med en luftig lätthet och ett lyriskt uttryck spelar han jazz som påminner om de stora hjältarna men som framförallt ger hopp inför framtiden.”

Stipendieutdelningar den 30 juli 2019

Över 200 personer hade kommit till Hammarbacken denna soliga och lagom varma dag.

Över 200 personer hade kommit till Hammarbacken denna soliga och lagom varma dag.

Stipendiaterna med blomster och checkar

Stipendiaterna med blomster och checkar

Fabian och Dag framförde ett par låtar med Åke Gullberg som ackompanjatör. Kjell Berglund lyssnar förnöjt!

Fabian och Dag framförde ett par låtar med Åke Gullberg som ackompanjatör. Kjell Berglund lyssnar förnöjt!

Senaste kommentaren

13.10 | 11:01

Hej!
Stor eloge till Lasse med medarbetare, som ordnar dessa fantastiska jazzkväll ar!!
Synd att inte fler uppskattar /upptäcker
.
Massor med ✨ och 💕 hjärtan till er!
från "stamgäster i hörnet"

13.09 | 17:06

Pelle L omoderna fyran. Var ?

19.03 | 15:30

Hej!

Jag undrar om vi skulle få komma och spela hos er i höst.

Vi är förutom undertecknad:
Britta Virves Piano
Jon Henriksson Kontrabas
Karl-Henrik Ousbäck Trummor

Vi har nyligen släppt ett kritike

30.01 | 10:10

Jag vill boka två biljetter (pensionärer) till Klas Toressons session 16/2 -22. Är det bara att swisha beloppet och ange namn?

Dela den här sidan