Klart med årets stipendiater!

En enig jury har beslutat att Lennart Wikströms jazzstipendium 2018 delas ut till två unga musikstuderande: Amanda Tidare sång och Calle Gustavsson gitarr som får dela på stipendiesumman kr 40.000.

Lennart Wikströms jazzstipendium delas ut vid lunchjazzkonserten med Kjell Berglunds trio torsdag 19 juli kl 12.00 på Hammarbacken i Ludvika då också stipendiaterna kommer att framträda.

Amanda Tidare

Amanda Tidare  (21 år) började studera jazzsång vid Musikkonservatoriet i Falun när hon var 16 år och fortsatte efter studenten till Sjöviks Folkhögskola där hon studerat Körledning och Komposition.

Juryns  motivering lyder: ” Amanda imponerar med sitt egensinniga uttryck både i sång och kompositioner. Hon besitter en imponerande genreförståelse och levererar alltid med en djärvhet och tonsäkerhet som är ovanlig för hennes ålder.”

Calle Gustavsson

Calle Gustavsson (17 år från Hedemora) har varit gitarrist i åtta år och studerar för närvarande på Musikkonservatoriet i Falun.

Juryns motivering: ”Calle har en utmärkt harmoniuppfattning och spelar med ett målande tonspråk. Hans sound och spelstil bidrar till ett eget uttryck både när han ackompanjerar och spelar solo.”

Stipendieutdelningen den 19 juli

Utdelningen föregicks traditionsenligt av att Kjell Berglund tillsammans med Totti Allard, gitarr och Åke Gullberg, bas bjöd på en stunds lunchmusik.

Åttonde upplagan av Lennart Wikströms jazzstipendium i form av checkar och blommor delades ut till de två stipendiaterna.

De framförde sedan tillsammans en av de jazzlåtar som Lennart Wikström komponerat och skrivit texten till. Som avslutning på den trivsamma konserten framförde de ett par låtar tillsammans med trion.

Det var många som i det fina vädret hade letat sig till Hammarbacken och de bjöds på en stunds både lättlyssnad och omväxlande jazzkonsert. Allt från traditionella jazzlåtar till lugna ballader.

Senaste kommentaren

13.10 | 11:01

Hej!
Stor eloge till Lasse med medarbetare, som ordnar dessa fantastiska jazzkväll ar!!
Synd att inte fler uppskattar /upptäcker
.
Massor med ✨ och 💕 hjärtan till er!
från "stamgäster i hörnet"

13.09 | 17:06

Pelle L omoderna fyran. Var ?

19.03 | 15:30

Hej!

Jag undrar om vi skulle få komma och spela hos er i höst.

Vi är förutom undertecknad:
Britta Virves Piano
Jon Henriksson Kontrabas
Karl-Henrik Ousbäck Trummor

Vi har nyligen släppt ett kritike

30.01 | 10:10

Jag vill boka två biljetter (pensionärer) till Klas Toressons session 16/2 -22. Är det bara att swisha beloppet och ange namn?

Dela den här sidan