Klart med årets stipendiat!

Lennart Wikströms jazzstipendium delas i år ut för sjätte gången och för första gången går det inte till en tenorsaxofonist och eller sångerska. Årets stipendiemottagare spelar trombon och heter Jonas Brodin. Han är 18 år och kommer från Mora. Jonas går sista året på Musikkonservatoriet i Falun och till hösten fortsätter han studierna på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

Juryns motivering: ”Jonas är en osedvanligt begåvad ung musiker. Med moget spel och ett nästan oändligt idéflöde i sina improvisationer låter han oss skönja en ny Nils Landgren”.

Stipendiesumman på kr 40.000 får han mottaga i samband med den traditionella lunchjazzkonserten med Kjell Berglunds trio på Hammarbacken i Ludvika torsdagen den 23 juli kl 12.00.

Stipendieutdelningen

Foto: Sanna Seppänen

Foto: Sanna Seppänen

I samband med torsdagens lunchjazzkonsert med Kjell Berglunds trio delades Lennart Wikströms jazzstipendium ut för sjätte gången av Ludvika jazzklubb. Mottagare var snart 19-årige Jonas Brodin från Färnäs, Mora, som spelar trombon och utbildats sig i tre år på Musikkonservatoriet i Falun och som till hösten kommer att fortsätta sina musikstudier på Kungliga Musikaliska Akademin i Stockholm.

Jonas Brodin fick en prischeck på kr 40.000 och höra juryns motivering: ” Jonas Brodin är en osedvanligt begåvad ung musiker. Med moget spel och ett nästan oändligt idéflöde i sina improvisationer låter han oss skönja en ny Nils Landgren”. Tillsammans med Kjell Berglunds trio gav han i låtarna Joy Spring och Olle Adolphsons Trubbel  prov på  omdömena från jurymotiveringen  och belönades med starka applåder från den 190 personer stora publiken. Många fick inte plats i Magasinet utan fick lyssna till musiken sittandes utomhus.

Kjell Berglunds trio med Berglund på trumpet, Hans Loelv piano och Pal Johnson kontrabas svarade för en fin konsert med en annorlunda och bra varierad repertoar. Samtliga bjöd också på många utmärkta solon. I den mycket lyckade konserten fick publiken i ett extra insatt program höra dragspelsvirtuosen Roberto briljera i några nummer. Vardagarna tillbringar han som gatumusikant i Ludvika men nu fick han tillfälle att spela för en lyssnande och uppskattande publik.

Carina Lundefors uppvaktar stipendiaten med blommor. Foto Hans Danielsson

Carina Lundefors uppvaktar stipendiaten med blommor. Foto Hans Danielsson

Jonas Brodin med Kjell Berglund, Hans Loelv och Pal Johnson.
Foto: Sanna Seppänen

Jonas Brodin med Kjell Berglund, Hans Loelv och Pal Johnson.
Foto: Sanna Seppänen

Dragspelsvirtuosen Roberto Konstantin, foto Hans Danielsson

Dragspelsvirtuosen Roberto Konstantin, foto Hans Danielsson

Senaste kommentaren

13.10 | 11:01

Hej!
Stor eloge till Lasse med medarbetare, som ordnar dessa fantastiska jazzkväll ar!!
Synd att inte fler uppskattar /upptäcker
.
Massor med ✨ och 💕 hjärtan till er!
från "stamgäster i hörnet"

13.09 | 17:06

Pelle L omoderna fyran. Var ?

19.03 | 15:30

Hej!

Jag undrar om vi skulle få komma och spela hos er i höst.

Vi är förutom undertecknad:
Britta Virves Piano
Jon Henriksson Kontrabas
Karl-Henrik Ousbäck Trummor

Vi har nyligen släppt ett kritike

30.01 | 10:10

Jag vill boka två biljetter (pensionärer) till Klas Toressons session 16/2 -22. Är det bara att swisha beloppet och ange namn?

Dela den här sidan