Maria Läck (Mockfjärd) och Elin Andersson (Leksand), värdiga pristagare

Maria Läck (Mockfjärd) och Elin Andersson (Leksand), värdiga pristagare

Prisutdelningen den 28 juli på Hammabacken

För andra gången i historien delade Lennart Wikström från Gräsberg ut sitt jazzstipendium till begåvade jazzartister under 20 års ålder. Den här gången fick begåvadesångerskorna Maria Leck och Elin Andersson dela på 30 000.

Dessvärre var Lennart själv förhindrad att vara på plats på grund av utlandsresa men jazzklubbens Lasse Persson, assisterad av Handelsbankens Carina Lundefors, såg till att priset hamnade där det skulle.

Dessförinnan bjöd Kjell Berglund, Lars Ekström och Hans Loelf på en förnämlig konsert.

Publiksiffran var imponerande 240 pers på Hammarbacken. Trots att det handlade om jazzmusik. Eller förhoppningsvis kanske just därför.

bild och text: Bertil Danielsson

Den glade spelmannen Hans Loelv från Uppsala och Hörken

I förhandsinformationen stod följande:

Lennart Wikströms jazzstipendium på kr 30.000, som delades ut för första gången i fjol och då gick till saxofonisten Björn Matzols-Arkö, kan sökas av musikstuderande ungdomar ej äldre än 20 år och som är födda i Dalarna. När ansökningstiden hade  gått ut för årets stipendium har en enhällig jury beslutat att tilldela stipendiet till två sångerskor/pianister: Elin Andersson från Leksand och Maria Leck från Mockfjärd, båda 19 år.

Elin Andersson går för närvarande sista året på jazzlinjen vid Musikkonservatoriet i Falun och hon får stipendiet för: Sin okonstlade sångstil och träffsäkerhet i både tolkning och intonation.”

Maria Leck avslutar i maj en Singer/Songwriter utbildning vid Bollnäs Folkhögskola och i hennes fall lyder motiveringen: ”För sin personliga stil som framkommer i både kompositioner och sångframförande.”

De båda sångerskorna får mottaga en prissumma på 15.000 kr vardera i samband med en lunchjazzkonsert på Hammarbacken i Ludvika den 28 juli.

Maria Leck, den ena av de två stipendiaterna

Elin Andersson, den andra stipendiaten

Senaste kommentaren

13.10 | 11:01

Hej!
Stor eloge till Lasse med medarbetare, som ordnar dessa fantastiska jazzkväll ar!!
Synd att inte fler uppskattar /upptäcker
.
Massor med ✨ och 💕 hjärtan till er!
från "stamgäster i hörnet"

13.09 | 17:06

Pelle L omoderna fyran. Var ?

19.03 | 15:30

Hej!

Jag undrar om vi skulle få komma och spela hos er i höst.

Vi är förutom undertecknad:
Britta Virves Piano
Jon Henriksson Kontrabas
Karl-Henrik Ousbäck Trummor

Vi har nyligen släppt ett kritike

30.01 | 10:10

Jag vill boka två biljetter (pensionärer) till Klas Toressons session 16/2 -22. Är det bara att swisha beloppet och ange namn?

Dela den här sidan