Klart med årets jazzstipendium

Lennart Wikströms jazzstipendium går även i år till en saxofonist: Alexander Dellerhagen 18 år (fyller 19 i augusti) från Säter, som spelar tenorsaxofon. Han går sista terminen på en treårig utbildning på Musikkonservatoriets jazzlinje i Falun där han spelat i många olika konstellationer, bland annat i ungdomsstorbandet DUBB.

Juryns motivering: ”Alexander Dellerhagen är en mycket lovande tenorsaxofonist med stor ton, fin fraseringsförmåga och en härlig avslappnad känsla á la Dexter Gordon”. Stipendiesumman på kr 40.000 får han mottaga i samband med en lunchjazzkonsert med Kjell Berglunds trio på Hammarbacken i Ludvika torsdagen den 24 juli.

Stipendieutdelningen

Stipendiaten Alexander Dellerhagen tillsammans med Jazzklubbens Lasse Persson.
Foto: Anders Abrahamsson

Stipendiaten Alexander Dellerhagen tillsammans med Jazzklubbens Lasse Persson.
Foto: Anders Abrahamsson

Vid lunchjazzkonserten den 24 juli 2014 med Kjell Berglunds trio på Hammarbacken i Ludvika delades Lennart Wikströms jazzstipendium ut för femte gången. Mottagare var Alexander Dellerhagen från Säter. Han har under tre år utbildat sig på Musikkonservatoriets jazzlinje i Falun och fick mottaga en prischeck på 40 000 kronor samt höra juryns motivering: ”Alexander Dellerhagen är en mycket lovande tenorsaxofonist med en stor ton, fin fraseringsförmåga och en härlig avslappnad känsla á la Dexter Gordon”.

Tillsammans med trion gav han i två låtar prov på omdömena från jurymotiveringen  och belönades med starka applåder från den 130 personer stora publiken, som i det varma vädret sökte skydd under de skuggivande träden på Hammarbacken. Stor uppskattning rönte  också trumpetaren Kjell Berglund och hans medmusikanter Hans Loelv piano och Pal Johnson kontrabas, båda från Uppsala. De bjöd på en fint varierad repertoar med många utmärkta solon.

Senaste kommentaren

13.10 | 11:01

Hej!
Stor eloge till Lasse med medarbetare, som ordnar dessa fantastiska jazzkväll ar!!
Synd att inte fler uppskattar /upptäcker
.
Massor med ✨ och 💕 hjärtan till er!
från "stamgäster i hörnet"

13.09 | 17:06

Pelle L omoderna fyran. Var ?

19.03 | 15:30

Hej!

Jag undrar om vi skulle få komma och spela hos er i höst.

Vi är förutom undertecknad:
Britta Virves Piano
Jon Henriksson Kontrabas
Karl-Henrik Ousbäck Trummor

Vi har nyligen släppt ett kritike

30.01 | 10:10

Jag vill boka två biljetter (pensionärer) till Klas Toressons session 16/2 -22. Är det bara att swisha beloppet och ange namn?

Dela den här sidan