Så här tyckte Folke E. Larsson om Claes Jansson och The Velvet Boys

Den 18 april 2012 sjöng och pratade Claes Jansson med trio på Jazzklubben i Ludvika. Ämnet var Nat King Cole! På 40-talet började jag samla jazzskivor, stenkakor, som vi kallar dem idag. Ljudet var ju inte det bästa, tekniken vid inspelningar idag har ju gått framåt. Så dök Nat King Cole upp med sin trio och blev väldigt populära, inte minst tack vare hans sång.

Claes Jansson sjöng och berättade om Nat med bravur! Själv hade jag nog velat ha mer musik och mindre snack, men publiken, 195 personer som är lika med publikrekord på Gallerian, verkade trivas med presentationen. Flera besökare vände dock i dörren när de förstod att det var ståplats som gällde. När Claes mot slutet av konserten, sjöng en Blues, då kom Claes fram på riktigt. Hans sång blev mer kraftfull! Bra!!!

Trion som kompade honom var Kjell Öhman piano, Rune Gustavsson gitarr och Hans Backenroth bas. Kjells pianospel har jag alltid beundrat, han spelar med fina tonslingor och idéer. Hans arr för trion var utsökta liksom solona. Här måste jag tillägga, nu har jag under den här säsongen hört fyra duktiga pianister! Tre av dem är ungdomar, vilket borgar för att jazzen lever vidare!

Rune Gustavsson, legend, spelade fint ensemblespel. Hans soloinsatser i början var lite sådär. Han kom inte igång förrän mot slutet av konserten.

Hans Backenroths basspel var utsökt. Han kompade med musikaliska och fina basgångar. Solona mycket bra!

Alltså en lyckad kväll för Ludvika Jazzklubb!

Onsdagen 9 maj kommer ung jazz från Musikkonservatoriet i Falun. Dom imponerade förra gången dom var här så det blir intressant att träffa dem igen!

Hälsningar Folke

Claes Jansson och The Velvet Boys

Claes Jansson och The Velvet Boys

Claes Jansson vid mikrofonen

Kjell Öhman och Hans Backenroth

Rune Gustavsson

Karin och Hans tyckte det var en trevlig kväll!

Senaste kommentaren

13.10 | 11:01

Hej!
Stor eloge till Lasse med medarbetare, som ordnar dessa fantastiska jazzkväll ar!!
Synd att inte fler uppskattar /upptäcker
.
Massor med ✨ och 💕 hjärtan till er!
från "stamgäster i hörnet"

13.09 | 17:06

Pelle L omoderna fyran. Var ?

19.03 | 15:30

Hej!

Jag undrar om vi skulle få komma och spela hos er i höst.

Vi är förutom undertecknad:
Britta Virves Piano
Jon Henriksson Kontrabas
Karl-Henrik Ousbäck Trummor

Vi har nyligen släppt ett kritike

30.01 | 10:10

Jag vill boka två biljetter (pensionärer) till Klas Toressons session 16/2 -22. Är det bara att swisha beloppet och ange namn?

Dela den här sidan