Så här strålande glad blev Folke av besöket från Musikkonservatoriet i Falun!

När jag var 16 år träffades jag (dragspel) och Bertil Persson (gitarr) i en oeldad sågverksbarack och lärde oss spela jazz! Idag har vi som tur är Kommunala Musikskolor och grädden på moset: Musikkonservatoriet i Falun med jazzläraren, basisten Lars Ekström.

I onsdags var elever plus Lars Ekström från Musikkonservatoriet på besök på Jazzklubben i Ludvika. Det var två grupper, Fransensemble och Coleman Crew, som spelade. Grupperna hade var sin sångerska, Olga Lantz och Erika Ahlström.

Det blev en minnesvärd konsert, med musikantiska och sprudlande toner. Alla var på det s.k. bettet och musiken formligen forsade över oss. Dom hade lärt sig läxan med att nyansera – fina arr (egna, som jag tror) samt sångar- och musikglädje av högsta klass. Det blev EN TOPPENKVÄLL!

Vill egentligen inte framhäva någon, men som själv glad pianist måste jag nämna pianisten Lowe Linna (Gotland). Det formligen sprutade idéer och klanger ur hans fingrar!

Vad månde bliva av dessa ungdomar. Här har väl SVT något att välja på i motsats till all dålig musik som sänds idag! Det är bara att gratulera Lars Ekström, denna alltid glada och optimistiska man, till den här framgången. Tror han ger sina elever allt bara genom att vara . . .

Själv ser jag nu fram emot att möta Roland Keijser på Hammarbacken den 5 juli. Senast vi spelade höll vi på i tre timmar . . .

Hälsningar Folke E Larsson

Fransensamble på scenen!

Fransensamble på scenen!

Coleman Crew

Linus Ohlsson framför kapellmästaren Coleman

Linus Ohlsson framför kapellmästaren Coleman

Oskar Sundbaum, Erika Ahlström och Lowe Linna bakom pianot.

Oskar Sundbaum, Erika Ahlström och Lowe Linna bakom pianot.

Senaste kommentaren

13.10 | 11:01

Hej!
Stor eloge till Lasse med medarbetare, som ordnar dessa fantastiska jazzkväll ar!!
Synd att inte fler uppskattar /upptäcker
.
Massor med ✨ och 💕 hjärtan till er!
från "stamgäster i hörnet"

13.09 | 17:06

Pelle L omoderna fyran. Var ?

19.03 | 15:30

Hej!

Jag undrar om vi skulle få komma och spela hos er i höst.

Vi är förutom undertecknad:
Britta Virves Piano
Jon Henriksson Kontrabas
Karl-Henrik Ousbäck Trummor

Vi har nyligen släppt ett kritike

30.01 | 10:10

Jag vill boka två biljetter (pensionärer) till Klas Toressons session 16/2 -22. Är det bara att swisha beloppet och ange namn?

Dela den här sidan