Så här tyckte Folke E Larsson

Så har vi då hört Bernt Rosengrens Kvartett. Bertil Danielsson (tack Lasse P för din parentation över Bertil) började redan på sensommaren tala om det här besöket. Tyvärr fick han inte vara med och lyssna. Hade en stark känsla att han fanns med någonstans . . .


Den här kvartetten var en angenäm upplevelse! Bernt, 74 år ( va . . .tretton år yngre än mig . . . hu då) en allvarlig man, som spelade med en värme och glädje som är få förunnad! Han utnyttjade saxens alla lägen på ett musikaliskt och fint sätt. Framförallt, han delade med sig av sin musik med sina kamrater!

Pianisten Stefan Gustavsson piano (för mig helt okänd) spelade med fina harmonier, utnyttjade hela klaviaturen och fina solon. Jazzsverige plus medier talar bara om Jan Lundgren, men här kom en pianist, som spelade lika bra, om inte bättre. Skärp er!!

Basisten Hans Backenroth, helt makalös. Fint komp och fina solon. Vi har här två fina basister i Sverige, Hans och Jörgen Smeby; båda tekniskt och musikaliskt duktiga.

Trummisen Bengt Stark (för mig okänd) spelade trummor, inte bara fint komp, utan även musikaliska utsvävningar. Vet att Bertil inte gillade trumsolon, men här hade han nog hållit med mig. Bernts dueller med honom var fantastiska!

Fulltalig publik, med många ungdomar.

En reflektion, tänk om rockmusikerna kunde lära sig att hög ljudvolym inte har någonting med musik att göra. Här kunde man njuta av varje ton, som bjöds

Bernt Rosengrens kvartett annonserades så här

Bernt Rosengren skivdebuterade redan i slutet av 50-talet och har fått OJ:s ”Gyllene Skivan” för bästa jazzinspelning  inte mindre än fem gånger, senast år 2009. Han har gästat jazzklubben ett par gånger tidigare, men då med en oktett som spelade musik av Cole Porter respektive Evert Taube. Nu kommer han med sin kritikerrosade och väl sammansvetsade kvartett som i övrigt består av Stefan Gustavsson piano, Bengt Stark trummor och Hans Backenroth kontrabas.

Pressröster från kvartettens spelningar:
- få saxofonister kan uttrycka sig så harmoniskt och rytmiskt fullödigt som Rosengren
- sällan har vi hört en rytmsektion med sådant tryck och exakthet
- den smått fenomenale basisten Backenroth håller världsklass.

Senaste kommentaren

13.10 | 11:01

Hej!
Stor eloge till Lasse med medarbetare, som ordnar dessa fantastiska jazzkväll ar!!
Synd att inte fler uppskattar /upptäcker
.
Massor med ✨ och 💕 hjärtan till er!
från "stamgäster i hörnet"

13.09 | 17:06

Pelle L omoderna fyran. Var ?

19.03 | 15:30

Hej!

Jag undrar om vi skulle få komma och spela hos er i höst.

Vi är förutom undertecknad:
Britta Virves Piano
Jon Henriksson Kontrabas
Karl-Henrik Ousbäck Trummor

Vi har nyligen släppt ett kritike

30.01 | 10:10

Jag vill boka två biljetter (pensionärer) till Klas Toressons session 16/2 -22. Är det bara att swisha beloppet och ange namn?

Dela den här sidan