Så här tyckte Folke E. Larsson om evenemanget den 25 jan 2012

I somras kom Roland Keijser med sin tenorsax till vår sommarstuga i Iviken. Solen gassade och vi spelade i tre timmar!!! När jag sa att nu är jag nog trött, svarade Roland, kan vi inte spela . . . Det blev en upplevelse!

Nu kom Roland som medlem i Kurt Järnbergs kvintett till Jazzklubben i Ludvika och spelade. Det blev också en upplevelse! Roland behärskar sin sax till fullo. Han utnyttjar saxens hela register, från den lägsta tonen till den högsta. När tenorister i allmänhet spelar väldigt höga toner, brukar det låta som när måsar skriker, men inte här. Roland lindar in tonerna i bomull, det blir så mjukt. Han kan konsten att spela många chorus utan att upprepa sig. Han är fullständigt suverän!

Bakom trummorna satt "Gus" Dahlberg, en humorist och musiker utan like. Hans dueller med Roland, liksom uppbackning till dom andra musikerna, var fantastiska, för att inte tala om hans trumsolon. Han spelar med glimten i ögat!

Basisten Kurt Andersson tyckte jag var bättre solist än "kompare". Hans basgångar blev lite murriga och klumpiga.

Pianisten Thomas Jutterström var mycket bra. Han spelade elegant och svängigt. Han hade också fina dueller med Gus.

Kapellmästaren Kurt Järnberg (f d trombonist) är en habil trumpetare, men verkade lite trött, blixtrade till lite mot slutet. Jag har ju haft förmånen att ha spelat med Roland och Bosse Broberg (trumpet) som gästsolister på Jazzklubben och deras fantastiska dueller glömmer jag aldrig. Här fick vi inte dom duellerna!

Före och under pausen spelade musiklärarna några låtar med sina elever. Dom kompade bl.a. sångerskorna Linda Palo och Catarina Forsbäck, varav den sistnämnda redan är mogen för större uppgifter. Här framträdde också klarinettensemblen under ledning av Lars Trygg. Mycket fint spel med fina arr (Lars Trygg och Åke Jonsson). Lars spelade också mjuka och fina solon. Apropå solon och improvisationer vill jag rekommendera eleverna som vill bli bra jazzmusiker: Lyssna, lyssna och återigen lyssna, liksom spela! Det tar tid men när man kan improvisera är det roligt att spela jazz! Ni har om ni har lust mycken jazzmusik att ösa ur!

Än en gång Roland tack och vi ses i Iviken i sommar.

Jazzhälsningar Folke E Larsson

P.S. Glädjande med den stora publikuppslutningen, inte minst då det ungdomliga inslaget.

Senaste kommentaren

13.10 | 11:01

Hej!
Stor eloge till Lasse med medarbetare, som ordnar dessa fantastiska jazzkväll ar!!
Synd att inte fler uppskattar /upptäcker
.
Massor med ✨ och 💕 hjärtan till er!
från "stamgäster i hörnet"

13.09 | 17:06

Pelle L omoderna fyran. Var ?

19.03 | 15:30

Hej!

Jag undrar om vi skulle få komma och spela hos er i höst.

Vi är förutom undertecknad:
Britta Virves Piano
Jon Henriksson Kontrabas
Karl-Henrik Ousbäck Trummor

Vi har nyligen släppt ett kritike

30.01 | 10:10

Jag vill boka två biljetter (pensionärer) till Klas Toressons session 16/2 -22. Är det bara att swisha beloppet och ange namn?

Dela den här sidan